Boos over falen gemeente

1 januari 2008 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Naar aanleiding van de rellen van oudjaarsnacht ontvingen we deze ingezonden brief van de heer Van Ginkel. Hij vindt dat de politie en de gemeente gefaald hebben. Hij schrijft: ,,Hierbij wil ik u als lezer van de Woudenberger inzicht geven in het wederom falen van zowel de gemeente als de politie.

“Politie klaar voor jaarwisseling” kopte de voorpagina (Woudenberger nr. 52). Ik dacht is het strijdtaal of angst niet te weten hoe de situatie te handelen is. Helaas bleek het laatste het geval. Aankomende op “de poort” met de nodige snaps en vuurwerk was het voor het 14e jaar genieten. Ook Wethouder Schreuder stond glimlachend te genieten van de harde knallen en een honderdduizendklapper die op de poort werd uitgerold. Er stond in mijn ogen ook een provocerende politie auto bij de bloemenwinkel Michel. Waar is het voor nodig de auto zo dichtbij te zetten, dit is vragen om provocerend gedrag, maar tot mijn verbazing gebeurde er niets met de auto en de sfeer bleef goed. Tot een uur of 1.15. er een paar jongens (overigens uit andere groepen) aan onze kant vuurwerk tegen het raam van de bloemenzaak gooide en een vlaggenmast opbliezen. Een aantal jongens uit onze groep zeiden er iets van, maar het kwaad was al geschied.

De politie had daar moeten opletten wie de daders waren en die eruit moeten vissen, dan was het niet uit de hand gelopen, maar wat was de reactie; we bellen onze collega’s, die vervolgens met gierende banden vanuit de Geerensteinselaan aankomen. Niet netjes over de rotonde, nee bij het stoplicht over de stoep. Daar stapte de agenten uit. Eén agent zag ik met de knuppel in de hand slaan, zo van: “kom maar op” “wij zijn er klaar voor!”. Een groot gejoel en geschreeuw was het gevolg. Met knuppels en honden gingen deze losgeslagen agenten de menigte te lijf. De jongens met het vernielende gedrag gingen al rennen toen ze aan kwamen rijden, dus wie blijven er staan, de beschonken onschuldigen, want die zijn niet bang! De nodige klappen vielen aan beide zijden, degene die de meeste klappen hebben gekregen, zijn diegene die geen vuurwerk bij zich hadden, maar die stonden te genieten met een pilsje in de hand en protesteerde tegen dit achterlijke optreden van de politie. Tot overmaat van ramp werd er ook nog een ME bus aangevoerd, dit alles om de door de politie veroorzaakte wanorde nog verder te laten escaleren. Mijn jaarwisseling was verpest, gelukkig zonder een pak slaag. Ik ben teleurgesteld afgedropen. Kort samengevat. Er zijn toch weer vernielingen verricht. De verkeerde groep kreeg de klappen. Daders van de vernielingen zijn niet gepakt. En voor velen is de avond die zo mooi had moeten zijn verpest. Gemeente Woudenberg en politie, jullie waren er klaar voor! Chapeau Chapeau!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie