Korfballers ongeslagen het kerstreces in

17 december 2007 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - De korfballers hebben zaterdagavond THOR uit Harmelen met 15-14 verslagen. Een minimale overwinning, maar dat maakt achteraf niet uit. Een belangrijke concurrent in de derde klasse staat nu op drie punten achterstand. Vooral in het eerste kwartier speelde Woudenberg goed. De ploeg schiep zich ook veel kansen, maar deze werden gemist. Vandaar dat de tussenstand na een kwartier 0-1 bedroeg. Hierna kwamen de geel/zwarten wel aan scoren toe. De ruststand van 7-4 was keurig. Het feit dat de ploeg in de tweede helft tien tegentreffers incasseerde, was te veel. In verdedigend opzicht werd teveel ruimte weggegeven en dat is gevaarlijk tegen de meest scorende ploeg in deze klasse.

Een week eerder werd in en van Tiel met 17-13 gewonnen. Alleen vlak voor rust werd het spannend. De thuisclub kwam toen langszij; 6-6. Woudenberg schakelde in de tweede helft een tandje bij. Het fysiek stevig spelende Tiel kwam er in de tweede helft niet meer aan te pas. Woudenberg neemt nu de koppositie in met Arena en THOR op respectievelijk twee en drie punten achterstand. Trainer Erwin van Zoeren is tevreden. De komende weken worden gebruikt om enkele spelers te laten genezen van lichte blessures. Vanaf 5 januari gaat de zaalcompetitie weer van start. Van Zoeren verwacht een spannende ontknoping omdat Arena verder nog geen punten morst.