Ziekenhuis draait goed

31 juli 2007 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Hoogwaardige medisch specialistische zorg en een gastvrije ontvangst. Dat biedt Meander Medisch Centrum de duizenden patiënten, zo is te lezen in het onlangs verschenen publieksjaarverslag van het ziekenhuis. Cijfers komen in het jaarverslag ook voor, bijvoorbeeld een positief resultaat van bijna drie miljoen.

De ontwikkelingen op de 'zorgmarkt' zijn in volle gang. Martkpartijen zijn patiënten, verwijzers en zorginkopers, oftewel verzekeringsmaatschappijen. Meander is een modern ziekenhuis en werkt klantgericht. ,,Dat moet ook'', zegt voorzitter van de Raad van Bestuur Jan Kleijne. ,,We willen immers onze positie op de markt behouden en als het even kan vergroten."

Behalve het positieve resultaat zijn in het publieksjaarverslag ook cijfers te vinden over de 'productie'. Duizenden bezoekers en patiënten per dag ontvangt het ziekenhuis. In 2006 was het ziekenhuis goed voor ruim 27.000 opnames, evenzoveel dagbehandelingen en bijna 450.000 polikliniekbezoeken. ,,Prima zorg die prettig geregeld is, daar gaat onze primaire aandacht naar uit'',aldus Jan Kleijne. ,,Daarnaast kijken we voortdurend waar het nóg beter kan en spelen we in op allerlei ontwikkelingen in de gezondheidszorg."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie