XTC-vondst bij bedrijf Woudenberg voor rechter

22 juli 2007 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Ruim 200 kilo xtc vond de nationale recherche in januari bij een transportbedrijf in Woudenberg. De drugs waren verstopt in serviesgoed dat naar Engeland moest worden vervoerd. Het Woudenbergse bedrijf vertrouwde de partij niet en wilde de spullen niet verschepen. De aanbieder antwoordde daarop dat ze de dozen maar moesten openen. Toen de dozen werden geopend, vond de politie 217 kilo MDMA, de werkzame stof in xtc.

De partij werd naar Engeland verscheept en daarop volgden de eerste arrestaties. In Nederland werden negen personen aangehouden, onder wie een 36-jarige man uit Buren. Deze verdachte wordt er ook van beschuldigd dat hij vanuit Lienden 27 kilo hasj naar Duitsland heeft gesmokkeld. Bovendien zou hij in Veenendaal een hennepplantage hebben gerund. Zijn raadsman M. van der Werf betoogde eind vorige week voor de rechtbank in Utrecht dat de verdachte na zes maanden moet worden vrijgelaten uit voorarrest. Er was volgens de advocaat te weinig bewijs en bovendien was de verdachte hard nodig in zijn horecabedrijf op Mallorca. De rechtbank wees dat verzoek af.

Ook de enige andere verdachte die nog vastzit, een 36-jarige man uit Harmelen blijft in de cel. Hij heeft volgens het openbaar ministerie in De Meern de containers gehuurd waarin de nationale recherche chemicaliën en een compleet xtc-lab heeft gevonden. Die spullen werden met 40 kilo MDMA bij een vervoersbedrijf in De Meern aangetroffen. De eigenaren van dat bedrijf, twee broers, zijn ook aangehouden. Zij legden belastende verklaringen af.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie