,,Einde oefening voor fusie''

9 juli 2007 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - ,,Als Renswoude niet mee wil doen aan de fusie is het wat ons betreft einde oefening'', verklaarde Fred Mijnten, fractievoorzitter van DS/PvdA laat tijdens de behandeling van de kadernota in de Scherpenzeelse raad. Dick Koudijs, fractievoorzitter van het CDA, wilde direct zaken doen. ,,Dan kunnen we nu de fusie afblazen.'' De rest van de raad reageerde emotioneel. Een definitief besluit werd tot 4 oktober uitgesteld.

Op 29 maart van dit jaar besloot de meerderheid van de Scherpenzeelse gemeenteraad dat er een stappenplan moest komen om de fusie tussen Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg mogelijk te maken. Volgens wethouder Heitink was dat de strekking van het besluit. Op instigatie van de fractie van DS/PvdA werd de zinsnede 'in gezamenlijkheid' aan het besluit toegevoegd.

,,We zijn tegen een gedwongen huwelijk'', verklaarde Mijnten. ,,Als Renswoude niet wil, is het einde oefening.'' Heitink legde het besluit zo uit dat als Scherpenzeel en Woudenberg wel willen, zij beiden de provincies om een fusie kunnen vragen. Het lot van Renswoude ligt dan in handen van de provincie. ,,Maar deze gang van zaken is niet de bedoeling'', vond Koudijs. Hij constateerde dat Renswoude niet meepraat over de inhoud van een profielschets. Van dat gezamenlijk optrekken is dus in zijn ogen geen sprake. ,,We kunnen nu al besluiten dat de fusie niet doorgaat.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie