Tablet experiment SWO krijgt vervolg

28 december 2012 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - Het gebruik van tablet 's neemt hand over hand toe. Die kleine computers blijken voor senioren ideaal en relatief eenvoudig in gebruik. Bijvoorbeeld om daarmee de contacten met kennissen en vrienden te onderhouden. En om te luisteren naar muziek, foto's te bekijken en een gezelschapsspel te spelen met vrienden en familie. Wie meer wil weten kan naar de inloopmiddag op donderdag 17 januari in het Internetcafé bij de SWO in De Schans komen. De demonstratie begint om 14.00 uur en de opzet van het experiment wordt dan toegelicht.

Het SWO experiment om senioren te begeleiden bij het gebruik van tablet 's krijgt in 2013 een vervolg. Voor uitleen zijn de eerste zes weken weer enkele apparaten beschikbaar. Onder begeleiding gaan de deelnemers daarmee aan de slag of met een zelf aangeschafte tablet. Ook voor wie al in het bezit is van een iPad of Android tablet kan hulp handig zijn om alle mogelijkheden te ontdekken. Tot dusver hebben twintig senioren - al dan niet met hun partners - bij dit experiment aangehaakt.

Nieuwe deelnemers kunnen op 17 januari aanstaande inschrijven. De eerstvolgende groep met circa 10 deelnemers gaat op 31 januari, zes weken lang aan de gang. Zes weken later start de volgende groep.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie