Bezoekers Kerst praise geven gul voor De Glind

28 december 2012 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Wederom was de Breehoek 'tot de nok toe gevuld' voor de Kerst Praise, dit keer met ruim 650 bezoekers. Zondag 23 december hield gemeente de Open Hof net als vorig jaar een Kerst Praise avond en deze keer moesten diverse mensen plaats nemen in de hal bij een groot beeldscherm, omdat ze niet meer in de theaterzaal pasten. Het was een avond met veel muziek, een boodschap van 'rust' in deze hectische tijden en nog een artistieke toevoeging. De collecte was ten bate van Kinderhospice De Glind en leverde maar liefst 2.540 euro op.

Het publiek van de Kerst Praise werd al bij aankomst buiten welkom geheten met een rode loper en een bandje dat kerstmuziek speelde. Tijdens de Kerst Praise zong het projectkoor van de Open Hof drie kerstkoornummers. Dit koor bestond uit zo'n twintig mensen die speciaal voor dit optreden de liederen hebben ingestudeerd, onder leiding van de professionele dirigent Leonien Morales. De begeleiding werd verzorgd door de 'huisband' van de Praise Plus, met piano, drums, bas, synthesizer, gitaar, saxofoon en fluit. Soliste Marian van Vugt vertolkte de blackgospel 'He is still the Christ of Christmas', waarbij het koor haar aanvulde. Naast deze kooruitvoering was er volop gelegenheid voor de bezoekers om bekende kerstliederen mee te zingen die op de Praise Plus wijze werden vertolkt. Naderhand waren er glühwein, warme chocolademelk en kerstkransjes voor iedereen.

Schilderij

Vlak naast het podium stond een schildersezel opgesteld, waarop kunstenares Sara Lindenhols gedurende het programma een schilderij creëerde. Toen het af was aan het einde van het programma, was het haar wens dat het gedoneerd zou worden aan Kinderhospice De Glind, waarvoor deze avond ook werd gecollecteerd. Het schilderij werd een beeld van God de Vader die vol liefde een persoon draagt. Ook de tekst van de avond, 'Kom maar bij Mij, Ik geef je rust' kwam in het schilderij naar voren. De bezoekers werd gevraagd een gift te geven voor de inrichting van de nieuwbouw van Kinderhospice De Glind, een plek waar ernstig zieke kinderen kunnen verblijven, zodat hun familie even op adem kan komen. Het publiek was zeer gul en zegde samen een bedrag toe van ruim 2.540 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie