Nog steeds twee koplopers bij DAWO

24 december 2012 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - In de onderlinge competitie van damvereniging DAWO vielen weinig verrassingen te bespeuren al was de confrontatie tussen Gerrit Pul en Jaap Veld wel bezienswaardig. Laatstgenoemde dammer liet een zogenaamde Partie-Bonnard toe op zijn rechter-vleugel. Na een verkeerd tempo van Veld kon Pul zomaar een schijf winnen door een grote ruil. Maar omdat hij verkeerd sloeg kon de partij meteen worden opgegeven.

De partijen Erik Maas - Sjoerd Wiegersma en Gerrit Peut - Erris van Egdom werden overwinningen voor laatst genoemden. Jaap Heemskerk hield het lang vol tegen Hennie van Lambalgen en zelfs in een zeven om zeven stand behoorde remise tot de mogelijkheden. Maar in het eindspel was van Lambalgen toch de bovenliggende partij. In het duel Leo van Raaij - Jan van de Vliert kreeg eerstgenoemde dammer wel licht voordeel maar van winst was nauwelijks sprake tegen de stug verdedigende van de Vliert.

De gebroeders van Ginkel moesten het tegen elkaar opnemen en dat werd een strijd van meer dan 4 ½ uur. Bart had de partij een paar maal kunnen en moeten uitmaken maar liet broer Anton ontsnappen en zo werd het nog remise.

Een scherpe partij kwam op het bord bij Cor van Setten en Saan Bouw. Eerst had Bouw een wat slordig opgebouwde linker vleugel maar dat loste aardig op. In een klassiek eindspel had hij vervolgens remise kunnen forceren maar door een foutieve positiezet kon de Scherpenzeelse dammer met een offer en een één om tweetje toch doorbraak forceren met een leuke slagzet tot slot.

Frappant van dit geheel is dat de nummers één tot en met vijf erg dicht bij elkaar zitten, het lijkt de eredivisie voetbal wel.

Uitslagen:

E.Maas - S.Wiegersma 0-3; E.van Egdom - G.Peut 3-0; B.van Ginkel - A.van Ginkel 1-1; J.Heemskerk - H.van Lambalgen 0-3; G.Pul - J.Veld 0-3; L.van Raaij - J.van de Vliert 1-1; C.van Setten - S.J. Bouw 3-0;

Stand:

1.E.van Egdom en J.van de Vliert 7-13

3.C.van Setten en J.Veld 6-12

5.H. van Lambalgen 6-11

6.S.Wiegersma 6-9

7. S.J. Bouw en G.Pul 5-8

9.L.van Raaij 7-8

10.B.van Ginkel 3-4

11.A. van Ginkel 6-4

12.J.Heemskerk 8-4

13. E.Maas 4-3

14.G.Peut 6-1

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie