G.A. de Kruif benoemd als wethouder in Woudenberg

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - G.A. (Gijs) de Kruif (CDA) is op 20 december benoemd als nieuwe wethouder voor de resterende raadsperiode. De benoeming vond plaats tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis.

Gijs de Kruif (48 jaar en getrouwd) is acht jaar actief geweest in het lokale gemeentebestuur, waarvan ruim zes jaar als CDA-fractievoorzitter. Sinds 2011 is deDe Kruif CDA-vertegenwoordiger in de Provinciale Staten. De Kruif brengt veel kennis en ervaring op bestuurlijk gebied mee.

,,Een nieuwe uitdaging op bekend terrein. Ik kijk uit naar een plezierige samenwerking en hoop een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van ons mooie dorp te mogen leveren", aldus De Kruif

De Kruif volgt wethouder J.C. (Jan) Schreuder op, die na een periode van ruim 10 jaar afscheid nam van de gemeente Woudenberg als wethouder. Wethouder Schreuder behartigde in het huidige college onder meer de portefeuilles Economische Zaken, Verkeer en Vervoer, Financiën, Cultuur en Agrarische Zaken.

Tijdens deze raadsvergadering is ook afscheid genomen van mevrouw E. (Eilke) van Blokland. Zij is ruim 10 jaar voor de Partij van de Arbeid lid geweest van de gemeenteraad, waaronder een groot aantal jaren als fractievoorzitter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie