Echtpaar De Koning 50 jaar getrouwd

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Donderdag was het precies 50 jaar geleden dat Gerrit de Koning en Marjan Voogd elkaar hun 'ja' woord gaven. Dat gebeurde toen op het gemeentehuis van Ede. Marjan woonde destijds in Ede en daarom werd daar hun huwelijk voltrokken. Het sneeuwde 's middags, vertelt Marjan dus dat was best leuk voor de foto's.

Na hun huwelijk hebben ze ongeveer een jaar bij de ouders van Gerrit, aan de Dorpsstraat, ingewoond en daarna woonde ze in een woning achter het huis van de schoonouders van Marjan. Later hebben de echtparen van woning gewisseld en zijn Gerrit en Marjan in het ouderlijk huis, dat toen eerst verbouwd was, ingetrokken. Gerrit en Marjan hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.

Gerrit de Koning was werkzaam in de bouw, hij werkte als timmerman. Een enkele keer werkte hij als timmerman, tijdens werkzaamheden op Kasteel Renswoude maar het overgrote deel van zijn actieve loopbaan in de bouw werkte hij buiten Renswoude en zat zijn baas in Den Haag.

De bruidegom had diverse hobby's, zo was hij een fervent kanariekweker, mocht graag tuinieren en ook vissen deed hij graag. Echtgenote Marjan was ook bestuurlijk actief, zoals bij de EHBO en als vrijwilliger bij de welfareafdeling in Renswoude. Handwerken en sporten zijn ook dingen die Marjan graag doet en fietsen doen ze trouwen allebei erg graag.

Gerrit was iemand die ook graag langs de lijn te vinden was, als het eerste elftal van Renswoude speelde.

Donderdag kregen bruid en bruidegom heel wat felicitatiekaarten, maar ook bloemen en diverse andere attentie en werd er ook een gedicht voor hen opgedragen.

Feest was het donderdagavond in Restaurant 'de Dennen' waar een heerlijk en uitgebreid warm- en koud buffet aan de gasten werd voorgeschoteld. Iedereen liet het zich uitstekend smaken en na afloop van het buffet werden de gasten verrast met een voortreffelijk en mooi dessertbuffet.

Burgemeester en mevrouw Dekker kwamen vrijdagmiddag op bezoek om het bruidspaar te feliciteren. De gemeentelijke fruitmand voor het bruidspaar was toen al bezorgd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie