Sportbuurtcoach van start

20 december 2012 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG - De gemeente Woudenberg is in samenwerking met de Sportieve Naschool Opvang 'SNO Woudenberg' een sportbuurtcoach-project gestart. De sportbuurtcoach organiseert in samenwerking met de lokale sportverenigingen en het jongerenwerk voor iedereen van 4 tot en met 20 jaar uit de gemeente Woudenberg sportactiviteiten. Samen willen ze de jeugd op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de verschillende sporten en sportverenigingen in het dorp.

De sportbuurtcoaches zijn, Sjoerd Versteeg (25), Jonathan Riezebosch (29) en Sjaak Termaaten (22). Alle drie zijn zij in het bezit van het CIOS diploma (sportopleiding), werkzaam bij de sport BSO 'SNO Woudenberg' en betrokken bij Voetbal vereniging (VV) Woudenberg.

Sinds 1 september is in samenwerking met VV Woudenberg de voetbalschool gestart. Hier verzorgen de sportbuurtcoaches techniektrainingen waar alle jeugd uit Woudenberg aan mee kan doen.

In samenwerking met de tennisvereniging 't Schilt' zijn er in november tennisclinics aangeboden aan de groepen 5 tot en met 8 van alle basisscholen in Woudenberg. In drie clinics hebben de kinderen kennis gemaakt met de tennissport.

Ook in de Kerstvakantie zitten de Sportbuurtcoaches niet stil. Samen met het team jongerenwerk (Time Out) worden er vier kickboksclinics georganiseerd voor iedereen van 12 tot en met 20 jaar.

In alle clinics staan dagelijkse onderwerpen als sportiviteit, discipline en maatschappelijke normen en waarden centraal. De komende tijd volgen er meer clinics en andere sportieve activiteiten.

Wie meer wil weten, kan kijken op Facebook (Sport Buurt Coach Woudenberg) of Twitter (@SportcoachWberg).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie