Textielkunst in de bibliotheek

13 november 2012 om 00:00 Cultuur

SCHERPENZEEL - Nelleke Wentzel exposeert tot eind december in de Openbare Bibliotheek Scherpenzeel met objecten van vilt. Wentzel maakt deel uit van een groep textielkunstenaars 'Veelzijdig collectief', onder leiding van Iny Hummelink, die zich op een breed vlak bezig houden met textiel. Als groep exposeren ze met het werk op verschillende locaties. De laatste expositie was bij de Ruïne van Brederode. Het thema hiervan was 'levende stenen'. Het werkstuk van Wentzel hangt ook in de bibliotheek. Dit is een werkstuk vilt, organza, tyvec, vrij borduren met de naaimachine.

Wentzel was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in textiel. ,,Waarschijnlijk niet zo gek als je moeder al op jonge leeftijd haar coupeuse diploma gehaald heeft en altijd bezig was met het naaien van kleding. Ook naaide ze de trouwjurk die ik graag op een bepaalde manier wilde hebben. Daarnaast groeide ik op met een vader die heel mooi kon borduren.''

Na allerlei cursussen te volgen op textiel gebied, het naaien van kleding voor kinderen en kostuums voor acteurs, kwam Wentzel bij de groep van textielkunstenaars. De techniek vilten wordt in deze groep gecombineerd met onder meer schilderen, laag op laag, keramiek, sieraden, doorstikken, kant, draadjes, zakjes van fruit, zijde en tyvec.

De tentoonstelling is tot en met eind december tijdens de openingstijden van de bibliotheek te bekijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie