Project 60 seconds naar Scherpenzeel

8 november 2012 om 00:00 Cultuur

SCHERPENZEEL - Het project '60 seconds' van Wildfilm Producties komt nu naar Scherpenzeel.

Het project '60 seconds' van Wildfilm Producties is een audiovisuele workshop voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. In twee dagdelen krijgen de jongeren allerlei tips en tools over het filmen. Ze bepalen zelf hoe ze een bepaald thema in beeld zullen brengen. Ze worden daarin uitgedaagd en begeleid door professionals. De beelden worden gemonteerd tot eigen films van 60 seconden. De workshop eindigt met een presentatie van de films.

Met '60 seconds' wil Wildfilm Producties, een initiatief van kunstenaars Robbert van der Horst en Monique van Hinte, jongeren aanspreken die over het algemeen niet geïnteresseerd zijn in culturele projecten. ,,Het medium film spreekt veel jongeren aan. De meesten hebben een goede camera op hun mobiel en weten prima hoe ze een filmpje op YouTube moeten plaatsen. Met de workshop willen wij deze jongeren meegeven hoe ze hun film boeiender en leuker kunnen maken'', vertelt Monique.

Films online

Een camera wordt bediend door een tweetal. Dat zijn bij voorkeur twee jongeren die iets met elkaar gemeen hebben; dezelfde hobby of passie, lid van dezelfde vereniging of ze zien elkaar wekelijks in hetzelfde jongerencentrum. Deze overeenkomst is de basis voor de film. Monique: ,,Op die manier krijgen we een verzameling films die een beeld geven van de belevingswereld van jongeren op de Veluwe.''

Alle films worden geplaatst op de website van Wildfilm Producties, www.wildfilm.nl, en op YouTube. De beste films worden doorgestuurd naar het internationale portaal voor één minuut durende films: www.theoneminutes.org.

Samenwerking

Wildfilm zoekt in elke gemeente een partner om mee samen te werken. In Scherpenzeel is dat Kulturhus de Breehoek. De workshop zal plaatsvinden op zaterdag 24 november van 10 uur tot 16.00 uur, in de Breehoek. Aansluitend op de workshop worden de films voor ouders en belangstellenden geprojecteerd.

Gedurende drie jaar wordt Wildfilm in alle 12 gemeenten van Cultuurpact Veluwe uitgevoerd.

Meer informatie is te vinden op de website www.wildfilm.nl . Op de website is ook informatie te vinden over de inhoud van de workshop, de organisatoren en de data waarop het project draait in de andere gemeenten op de Veluwe. Het project is ontwikkeld in opdracht van Cultuurpact.

Aanmelden voor deze leuke workshop kan via Mirjam van Buuren, cultuurcoördinator van de Breehoek: mirjam@debreehoek.nl of 06 54 696 757

Cultuurpact

Cultuurpact versterkt Gelderland met kunst en cultuur. Gemeenten, provincie en KCG bundelen creativiteit, kennis en middelen in regionaal verband. Zo komen veel meer publieksgerichte activiteiten tot stand, dan gemeenten en culturele instellingen afzonderlijk voor elkaar kunnen krijgen. Cultuurpact is actief in vijf regio's: Achterhoek, Rivierenland, Rond Arnhem, Rond Nijmegen en Veluwe, maar liefst 49 gemeenten doen mee. Cultuurpact Veluwe bestaat uit de gemeenten: Barneveld, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Scherpenzeel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie