Film kijken en pannenkoeken eten

2 oktober 2012 om 00:00 Cultuur

SCHERPENZEEL - Kinderen kunnen dinsdag 16 oktober een film kijken en pannenkoeken eten in Kulturhus de Breehoek. Voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar wordt om 10.30 uur de film 'Morrison krijgt een zusje' vertoond. Na afloop gaan de kinderen samen pannenkoeken eten. Kinderen van 9 tot en met 12 beginnen om 12.00 uur met pannenkoeken eten en gaan daarna de film 'Patatje oorlog' kijken.

De film 'Morrison krijgt een zusje' gaat over een aandoenlijk jongetje van vijf jaar. Zijn moeder is hoogzwanger. De geringe bemoeienis van zijn ouders is de oorzaak van een groot misverstand: Morrison ontdekt dat de nieuwe baby zijn kamertje krijgt en door opmerkingen van zijn ouders denkt hij dat hij voorgoed zal moeten verhuizen naar een kamertje bij tante Zuster, een tante van zijn vader. Zij woont als non in een klooster. Als de baby onverwacht eerder komt dan gepland, moet Morrison midden in de nacht naar het klooster. Morrison bedenkt een plannetje om te ontkomen. Hij loopt weg, maar als dat mislukt heeft hij een beter plan. Niet hij moet weg, de baby moet weg. Zal dit avontuur van Morrison en zijn zusje goed aflopen?

De film Patatje oorlog'is gebaseerd op het boek 'Een kleine kans' van Marjolijn Hof. 'Patatje oorlog' gaat over de negenjarige Kiek. Zij is energiek en stoer, maar raakt bezorgd wanneer haar vader als arts naar een oorlogsgebied vertrekt. Hij kan een ziekte krijgen, of een ongeluk en er zijn zelfs verdwaalde kogels! Om de kans te verkleinen dat er iets met hem gebeurt, wringt ze zich in vreemde bochten: ze heeft een dode hond en een dode muis nodig. Kiek kent namelijk niemand die een dode muis, een dode hond èn een dode vader heeft. Dat is een kleine kans…

De entree bedraagt € 5,00 per persoon. Aanmelden voor 12 oktober via info@bibliotheekscherpenzeel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie