Kinderboekenweek: 'Hallo wereld!'

24 september 2012 om 00:00 Cultuur

SCHERPENZEEL - De 58e Kinderboekenweek vindt plaats van 3 tot en met 14 oktober met als thema: 'Hallo wereld!' Met boeken ontdek je de wereld en ontmoet je andere mensen en andere culturen. De Openbare Bibliotheek Scherpenzeel heeft natuurlijk prachtige boeken rond het thema Hallo Wereld.

De wereld wordt steeds kleiner en kinderen komen daardoor steeds makkelijker in aanraking met andere culturen. De ontmoetingen tussen kinderen uit verschillende werelden leveren prachtige verhalen op. Denk aan Polleke uit de serie van Guus Kuijer die een vriendschap onderhoudt met de Marokkaanse Mimoen. Of Rosie en haar buurjongetje Moussa uit de boeken van Michael de Cock. Of aan de naïeve Maria in Slaaf kindje slaaf van Dolf Verroen. Ook door eropuit te trekken, ontstaan mooie verhalen over andere culturen, zoals in De scheepsjongens van Bontekoe. Of in het prentenboek De gele ballon van Charlotte Dematons waarin je hele werelden kunt ontdekken. In alle boeken draait het uiteindelijk de nieuwsgierigheid naar anderen.

Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen in de bibliotheek Hallo Wereld!-krassen. Bij elk boek dat ze lenen, krijgen ze een kraskaart. Heeft de kraskaart twee dezelfde vakjes, dan is er een prijsje!

In de Kinderboekenkrant staan interviews met schrijvers en lezers, nieuwsberichten, columns, achtergrondartikelen en héél véél actuele boekentips. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar ligt deze gratis krant klaar.

En voor ouders ligt de Voorleesgids 2012-2013 weer klaar met de leukste voorlees- en prentenboeken voor baby's, dreumesen, peuters en kleuters.

Kinderen van de Scherpenzeelse basisscholen komen op 5 oktober naar Kulturhus de Breehoek voor de interactieve voorstelling 'De wereld is rond': Evenementen opzetten is leuk, maar als je al drie mislukkingen achter de rug hebt ben je wat voorzichtig geworden. Zo ook Frank. Bij het laatste evenement stonden er olifanten in brand en waren de pinguïns bevroren. Gelukkig krijgt hij nog één keer de kans, maar nu moet het heel groot. De opdrachtgevers vinden dat hij eens op moet houden met zijn kleine plannetjes….

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie