Proefles bij Muziekschool Scherpenzeel

2 september 2012 om 00:00 Cultuur

SCHERPENZEEL - Het nieuwe seizoen is voor Muziekschool Scherpenzeel inmiddels begonnen. Er worden weer veel individuele, instrumentale lessen gegeven. Ook gaan de ensembles, bands en het popkoor binnenkort weer van start. Inschrijving voor deze lessen is nog altijd mogelijk. Dit seizoen is er bijvoorbeeld nog ruimte voor een aantal orgelleerlingen. Wout van Andel is sinds september 2007 orgeldocent bij De Muziekschool en vertelt enthousiast over zijn instrument: ,,Het is een zeer veelzijdig instrument. Je speelt als het ware op een orgel alsof het je eigen orkest is met heel veel verschillende klank- en kleurmogelijkheden. Orgelmuziek wordt vaak gezien als serieus en kerkelijk, maar alle stijlen komen erin voor: van lichtvoetige dansen tot, inderdaad, kerkmuziek."

Wout van Andel geeft zelf regelmatig concerten, als solist en begeleider en hij is als organist werkzaam in de Protestantse Gemeenten van Leusden en Driebergen. Onlangs is hij benoemd als organist van De Grote Kerk in Apeldoorn. In zijn lessen wil hij zijn leerlingen op een creatieve manier leren omgaan met het orgel. Hij vindt beweging in de muziek zeer belangrijk. Het boeiende aan het spelen is volgens Wout om die beweging vorm te geven, zodat je met het spelen een verhaal gaat vertellen.

Terug van weggeweest, is de mogelijkheid om harplessen te volgen. Muziekschool Scherpenzeel heeft hiervoor harpdocente Merel Leijen aangetrokken. Merel Leijen studeerde sinds 2006 aan het conservatorium in Utrecht en heeft inmiddels haar diploma op zak. Ze heeft sinds 2008 een privépraktijk en ervaring opgedaan bij muziekscholen door invalwerk. Uitvoerend timmert Merel Leijen ook flink aan de weg, zowel solo als in ensembles. Zij trad onder andere op met Het Cuypersensemble.

Wie kennis wil maken met de lessen van Wout van Andel en Merel Leijen kan een gratis proefles aanvragen. Voor inschrijving en informatie: sms-scherpenzeel@live.nl of kijk op de site van de muziekschool: www.scherpenzeelmuziek.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie