Veel plezier bij afsluiting cursus AMV Caecilia

29 juni 2012 om 00:00 Cultuur

SCHERPENZEEL - In het nieuwe seizoen start muziekvereniging Caecilia weer met een cursus Algemene Muzikale Vorming. AMV is een goede basis om later een instrument te gaan bespelen.

De cursus is geschikt voor leerlingen van groep 4 of 5 en wordt gegeven door Jaimie Snel. De cursus omvat 28 lessen en de kosten bedragen € 175,=, dit is inclusief het eerste boek en een blokfluit. Bij voldoende aanmeldingen gaan we half september van start op de maandagmiddag van 15.45 uur tot 16.30 uur.

Voor meer informatie of opgeven: leerlingencoordinator@caecilia-scherpenzeel.nl of kijk op de website www.caecilia-scherpenzeel.nl

In het gebouw van muziekvereniging Caecilia was de laatste maandag van juni de uitreiking van het certificaat voor de cursus Algemene Muzikale Vorming van dit seizoen. Elf kinderen hebben de cursus gevolgd en nu konden zij aan hun ouders en overige belangstellenden laten horen wat zij hebben geleerd. Zij hebben noten leren lezen, ritmes geleerd maar vooral ook geleerd om naar elkaar te luisteren en samen te spelen.

Dit kwam tot uiting doordat alle kinderen twee aan twee een duet op de blokfluit lieten horen. De docente Jaimie Snel liet hen het stuk zelf beginnen en hoefde niet in te grijpen wat betekende dat zij het samenspel tot een goed einde konden brengen. Ook werden er nog enkele stukken met de hele groep ten uitvoering gebracht waarbij de kinderen verschillende slagwerkinstrumenten konden bespelen. Hierna werden de certificaten uitgedeeld. Op de foto is te zien dat de kinderen het heel erg naar hun zin hebben gehad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie