Boerenmarkt op Hoeve de Beek

12 juni 2012 om 00:00 Regio

De bezoekers kunnen artikelen kopen zoals: groenten, fruit, kaas, honing en diverse andere agrarische producten, maar ook curiosa en 2e hands boeken. Ook zijn een visboer en wafelbakkers aanwezig. Evenals in voorgaande jaren zal ook nu weer geprobeerd worden de aparte sfeer te creëren, welke steeds zo kenmerkend is geweest voor deze boerenmarkten.

WOUDENBERG - Hoeve de Beek houdt dinsdag 10 juli weer een boerenmarkt. Deze markt vindt plaats op en rond het erf van deze Hoeve, gelegen aan de Brinkkanterweg 23, op de grens van Woudenberg en Scherpenzeel. De markt wordt geopend om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Er zullen diverse demonstraties worden gegeven zoals het ‘haren’ van de zeis, manden vlechten en palingroken. Op de deel van de Hoeve worden demonstraties patchen en quilten gegeven.

Naast de markt worden er rondleidingen gegeven door een loopgraaf en een kazemat van de Grebbelinie. De permanente expositie van de stichting ‘Grebbelinie in het Vizier’ in de schuur naast de Hoeve, is uiteraard ook geopend. Hier wordt met name aandacht besteed aan de mobilisatieperiode van 1939/1940, maar ook aan de periode 1940 tot 1945. Ook hier zijn gidsen aanwezig om uitleg te geven.

De kinderen worden niet vergeten. Voor hen zijn er verschillende activiteiten waaronder rijden op een quad, een knutselkraam en er is de mogelijkheid om met een buks te schieten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie