Valleiparels naar korenfestival in Praag

24 april 2012 om 00:00 Cultuur

SCHERPENZEEL - Het dameskoor 'De Valleiparels' uit Scherpenzeel doet van 9 tot en met 13 juni mee aan een korenfestival in Praag. Het optreden van de verschillende koren vindt plaats in de Hybernia Music Hall.

Al weken achtereen zijn de dames van 'de Valleiparels' druk aan het repeteren voor het repertoire wat men daar ten gehore wil brengen. De dames kijken uit naar dit eerste buitenlands optreden, waarvan geluidsopnamen worden gemaakt. Die worden gebruikt voor het maken van een professionele cd.

Naast het optreden in de Hybernia Music Hall verzorgen de dames ook een optreden in een seniorenheim, zodat men ook daar kan genieten van de zang van 'de Valleiparels'.

'De Valleiparels' wonen in de Smetana zaal, met ruim twaalfhonderd zitplaatsen, ook een uitvoering bij van de Carmina Burana met het Praags Philharmonisch orkest met solisten en een koor van 250 zangers. Het koorstuk 'O Fortuna' (Godin van het lot) hierin is zeer bekend. 'Carmina Burana' is een niet middeleeuwse compositie van Carl Orff.

Er staan uiteraard ook enkele excursies op het programma. De leden van 'de Valleiparels' overnachten in een hotel en vertrekken op 9 juni met de bus naar Praag waar ze tot en met 13 juni verblijven. Het is voor het eerst dat de dames zover van huis zijn en daar hun zangkwaliteiten ten toon zullen spreiden.

Het repertoire van 'de Valleiparels' bestaat uit bekende meertalige populaire liederen. Het koor wordt in Praag begeleid door drie accordeonisten en staat onder leiding van dirigent Petry Esveldt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie