Dans centraal in concert Ons Genoegen

16 april 2012 om 00:00 Cultuur

RENSWOUDE - Het harmonie- en leerlingenorkest van Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude gaven 14 april een voorjaarsconcert. Het was een afwisselend programma van dansmuziek, gecombineerd met tekst en prachtige beelden. Tijdens het concert werd Job Boom benoemd tot erelid van de vereniging.

door Adriaan Hosang

Het voorjaarsconcert van Ons Genoegen in ´t Podium stond in het teken van dans en cadans. In alle werken van het harmonieorkest stond een dans centraal, zoals ballet, hoofse dansen of volksdansen. ,,U kunt haast niet stil blijven zitten bij dit programma'', verwoordde voorzitter Ron Versteeg. Onder de muziek werden prachtige filmbeelden en foto's geprojecteerd die de dansen extra onder de aandacht brachten.

Ook het leerlingenorkest had een stevig programma ingestudeerd. De leerlingen vermaakten het publiek, toen zij in het werk 'Conductor's Nightmare' fouten maakten, te laat inzetten, of zaten te klieren. Gelukkig voor de dirigent bleek het ingestudeerd. Het optreden van het leerlingenorkest werd dan ook beloond met een daverend applaus.

Erelid

Scherpenzeler Job Boom is tijdens het concert benoemd tot erelid van de vereniging. Boom verzorgde acht jaar lang de opleidingen op alle koperinstrumenten, en volgde daarmee zijn vader en tevens erelid Jan Boom op. Verder was Boom ten minste 15 jaar marsleider van het orkest en bracht hij vroeger bijna wekelijks de instrumenten ter reparatie naar Rijswijk. Tot slot fungeerde Boom als vraagbaak, hij was daarmee de schakel tussen leden en bestuur. Voorzitter Ron Versteeg: ,,Al deze activiteiten en kenmerken komen bij Job in één persoon bij elkaar. Dat is uitzonderlijk, Job is daarmee de nestor van onze vereniging.'' Het bestuur deed daarom het voorstel tot benoeming tot erelid, waarmee de leden unaniem instemden.

Boom ontving van de voorzitter een tinnen bord dat herinnert aan de benoeming. Bovendien wordt een leslokaal naar hem vernoemd. Alle lesruimtes van 't Podium dragen de naam van ereleden. Speciaal voor de familie Boom is daarom het 'Jan Boom leslokaal' veranderd in het 'Jan en Job Boom leslokaal'. De 78-jarige Boom werd bovendien gehuldigd vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap van een muziekvereniging. Hij ontving hiervoor een oorkonde en speldje van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie