Vreeswijk hoeft niet te verhuizen

29 december 2011 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Wethouder Henk Vreeswijk mag nog een jaar in Dodewaard blijven wonen. Dat heeft de gemeenteraad besloten. De VVD wilde dat de gemeente niet langer de reiskosten van de wethouder hoeft te betalen en diende een amendement in.

Hun voorstel ging de andere partijen veel te ver.

Gerrit Dijkstra, fractievoorzitter van de VVD, voerde aan dat de wethouder een jaar eerder niet hoefde te verhuizen, omdat de fusie in de pijplijn zat. ,,We weten nu dat die niet doorgaat'', stelde Dijkstra. Hij vond het wenselijk dat de wethouder binding heeft of krijgt met de plaats waar hij bestuurder is.

,,Ik vind de argumenten van de wethouder niet erg sterk. Minister Piet-Hein Donner kijkt ook anders tegen de materie aan. Ik vind het prima dat de wethouder elders woont, maar dan betalen we niet langer het woon- en werkverkeer'', aldus Dijkstra.

Johan Slappendel, fractievoorzitter van het CDA, vond de ,,argumentatie van de wethouder juist sterk''. ,,Dit is kinnesinne'', merkte Tonnis van Dijk, fractievoorzitter van de ChristenUnie, op. ,,Beter een goede van buitenaf dan een slechte uit het dorp'', verdedigde fractievoorzitter van de SGP, Johan Mulder, zijn partijgenoot. De meerderheid van de raad stemde het amendement niet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie