Lezing over klimaatverandering

28 december 2011 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Stichting Krek Scherpenzeel houdt woensdagavond 11 januari een lezing over klimaatbeheersing en duurzame energie, door ing. A. Cloosterman. De lezing bestaat uit twee gedeeltes en gaat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van klimaatverandering en duurzame energie. Iedereen is het er langzamerhand wel over eens dat er sprake is van een klimaatsverandering. Alleen over de oorzaken bestaan nog flinke meningsverschillen. De alarmisten zijn van mening dat het broeikasgas CO2 de oorzaak is. De sceptici zijn van mening dat er andere doorslaggevende oorzaken zijn. De reacties van sceptici nemen in aantal toe en zullen worden behandeld.

Het ongeluk met de kerncentrale in Japan heeft er toe geleid, dat verschillende landen hun kerncentrales gaan sluiten. Dit betekent onherroepelijk dat er een tekort aan elektrische energie zal ontstaan met bovendien een extra verbruik aan fossiele brandstoffen. De fossiele brandstoffen zullen daardoor nog sneller opraken. Windmolens zijn niet de oplossing voor de toekomstige energievoorziening. De inleider zal dit aantonen. Nederland doet er verstandig aan om te kiezen voor de nieuwste generatie kerncentrales met als brandstof Thorium.

Locatie: De Paddenburcht, Breelaan 5 in Scherpenzeel. Aanvang: 20.00 uur. Kosten: vijf euro, indien gewenst een reader voor vijf euro (opgeven bij inschrijving, tot en met 6 januari). Info en/of aanmelden: Mieke Wagensveld, 033-2586754 en krekscherpenzeel@hotmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie