Drukbezochte kerstzang

26 december 2011 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Alle stoelen waren in de Sporthal 'de Hokhorst' weer tot de laatste plaats gevuld toen daar de Volkskerstzang gehouden werd. Naast de ongeveer 600 belangstellenden waren er nog de leden van de Christelijk Gemengde Zangvereniging 'Con Amore', onder leiding van Jeanette van Roest, het Kinderkoor 'de Regenboog', onder leiding van Roos Venema, het Gospelkoor 'Candela' onder leiding van Wim Gout en de Harmonievereniging en het jeugdorkest van 'Ons Genoegen' , onder leiding van dirigent Bart van de Goorbergh.

Terwijl 'het Stille Nacht' klonk in de sporthal kwamen de leden van 'Con Amore' , 'de Regenboog' en 'Candela' binnengelopen met in hun hand een brandend kaarsje. Martijn Stutvoet verwelkom de talrijke aanwezigen en was blij dat zoveel mensen van verschillende kerken aanwezig waren. ,,We zijn hier om de geboorte van Jezus Christus te gedenken'', zo sprak Martijn. ,,Hij lag in een kribbe, in feite een houten voerbak. Hij was in doeken gewikkeld, doeken waarin de Joden vroeger hun broden deden. Daar lag Jezus, in doeken in de kribbe.''

Nadat allen gezamenlijk 'Komt allen tezamen' gezongen hadden zong 'Con Amore'

'O Bethlehem Gij kleine stad' en werd hierna in wisselzang gezongen 'Er is een kindeke geboren op d'aard'.

Hierna maakten de kinderen van kinderkoor 'de Regenboog' hun opwachting. In een doodstille sporthal luisterde men ademloos naar de vertolking van 'Immanuel', waarna het kinderkoor 'Gloria' ten gehore bracht en aan het slot klonk er een waarderend applaus.

Nadat alle aanwezigen 'Midden in de winternacht' hadden gezongen zong het gospelkoor 'Candela' het mooie 'Ik kom naar je toe' waarna er opnieuw plek was ingeruimd voor samenzang. Nu zongen alle tezamen het mooie 'Wat de toekomst brengen moge'.

Kandidaat W.J. Westland verzorgde de meditatie en las Bijbelgedeelten voor uit het Lucas evangelie. Hij ging in op de geschiedenis voorafgaande aan het Kerstfeest en vervolgens het Kerstevangelie.

Bijzonder was hierna de bijdrage die de harmonievereniging 'Ons Genoegen' via het spelen van 'The Polar Express' vertolkte. Direct hierna zong 'Con Amore' het mooie lied 'Kerstlicht' en werd er gezamenlijk 'Heerlijk klonk het lied der Eng'len'.

Bijzonder leuk en mooi was zeker ook de bijdrage die kinderkoor 'de Regenboog' leverde aan deze Volkskerstzang via het zingen van 'Dank U wel ' en 'God zal met ons zijn '.

'Op U mijn Heiland blijf ik hopen' werd door alle aanwezigen gezamenlijk gezongen evenals 'In Bethlehem stal'.

Na het erg mooi gezongen 'Born Again', door 'Candela' klonk het 'Eer zij God in onze dagen' , in samenzang en was het kandidaat Westland die het dankgebed sprak en iedereen goede Kerstdagen wenste. Tot slot van deze mooie Volkskerstzang zongen alle aanwezigen staande het zo bekende en mooie 'Ere zij God' en ging iedereen huiswaarts op deze Kerstavond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie