Sfeervolle kerstviering

23 december 2011 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De Kerstviering van de Stichting Ouderen Scherpenzeel-Renswoude was een beetje "Anders dan anders". De Kerstviering was sfeervol. Bovenal genoten bezoekers van de gezellige sfeer en de ontmoeting met elkaar.

Voorzitter Theo Faasse mijmerde terug naar vroeger, de eerste kerstboom in zijn ouderlijk huis, een boom met echte kaarsjes en een emmer water op de achtergrond. ,,Nu is het allemaal commerciëler geworden. De echte kaarsjes zijn verdwenen, het is allemaal electro geworden. Het traditioneel kerstgebeuren raakt steeds meer op de achtergrond. Er komen zoveel zaken op ons af. Wij moeten ervoor oppassen dat de ware reden van de Kerstviering niet vergeten wordt. Vanmiddag hebben wij de Kerstmiddag van de SOS met een programma dat met zorg is uitgekozen door de werkgroep Ontspanning. En daar ben ik hen heel dankbaar voor", aldus Faasse in zijn laatste officiële handeling als voorzitter van de SOS.

Rudolf Goedhart kwam uit Alkmaar zorgde voor de invulling van deze middag. Hij bracht op zijn eigen, aanstekelijke wijze kerstliederen en verhalen. Spannend was de geschiedenis van de boer in het noorden van Zweden die zijn kerstinkopen deed in de stad. Op de teugweg hij een lift aan een oud vrouwtje. Er verschenen wolven in het bos, de boer gooide eerst de kertsgeschenken naar de beesten, maar wat daarna? Het oude dametje voor de wolven gooien. Nee, de boer koos voor de regenton waarin hij zijn geschenken vervoerd had. Het lukte hem om, verscholen in die ton, de wolven van zich af te houden. Het oude vrouwtje arriveert op de afgelegen boerderij. Zij vertelt aan de in spanning wachtende familie van de boer over de wolven. Buren schieten te hulp en loopt deze geschiedenis goed af. De boer wordt gered.

Rudolf Goedhart vertelde tussen zijn solo-zang en de samenzang leuke anekdotes.

Na deze goede bijeenkomst kon men genieten van een heerlijk kerstdiner. Keukenmedewerkers van het Huis in de Wei bereidden een voortreffelijk diner. En dank zij sponsoring van de Stichting Vrienden van de SOS was de prijs van dit diner heel acceptabel.

Bijna honderd senioren kijken terug op een fijne kertsmiddag met als afsluiting een heerlijk diner.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie