SCHERPENZEEL - Valleivogels neemt voorlopig plaats in de wachtkamer. Na de smadelijke 3-1 nederlaag tegen Woudenberg ging de topper thuis t

25 november 2010 om 00:00 Voetbal

Matchwinner op sportpark De Bree-West was Wilfred Rietveld, die in de tiende minuut een vrije bal op schitterende wijze achter de verbouwereerde keeper Wilbert Pastoor schoot. Voor CJVV was de treffer een opsteker, aangezien de Amersfoorters het lastig hadden in het eerste bedrijf. De thuisploeg had een licht veldoverwicht, maar kon enkele mogelijkheden niet verzilveren. Remco van Ginkel, Tim Colijn en Alex van Eem waren echter niet bloeddorstig genoeg in de afwerking. Wat opviel was dat Robert van den Broek meerdere malen als aangever fungeerde.

Na rust ging de amusementswaarde van het duel omlaag. Valleivogels wilde wel, maar kon geen vuist maken. CJVV consolideerde de voorsprong en wachtte op de kansen die zouden komen. De beste kans was voor Thomas van Dijk. De aanvaller had in de 68e minuut een vrije doortocht, maar voor de neus van Wilbert Pastoor schoof hij het leer naast. Ook andere counters leidden niet tot doelpunten. Daardoor hield Valleivogels lang perspectief op de gelijkmaker. Verder dan een kopbal van Martijn van Kampen plus een vrije trap van Danny Schuttler kwam de thuisploeg echter niet. De inzetten waren een prooi voor goalie Arjen Nawijn.