Focus op de zaalcompetitie

9 november 2010 om 00:00 Nieuws

Oefenmeester Van Zoeren kijkt met vertrouwen uit naar het zaalavontuur in de 1e klasse. Vorig seizoen wist Woudenberg als debutant vriend en vijand te verbazen door tot op de laatste speeldag mee te strijden om het kampioenschap. Is Woudenberg daarom nu de titelfavoriet? Erwin van Zoeren vindt van niet. Wanneer hij puur naar het spelersmateriaal kijkt, slaat hij Sporting Delta uit Dordrecht en Tilburg hoger aan. ,,Kwalitatief gezien steken zij er bovenuit en ik verwacht dat zij zullen uitmaken wie er kampioen wordt. Wij zullen ons zo snel mogelijk veilig willen spelen en daarna kijken wat er mogelijk is. De verschillen tussen de zes andere ploegen zijn erg klein”, voorspelt Van Zoeren.

‘Bewijzen dat we een stabiele eersteklasser zijn’ WOUDENBERG - De prestatiecurve van Korfbalvereniging Woudenberg in thuiswedstrijden is indrukwekkend. Al drie zaalseizoenen op rij vertrok geen enkele ploeg met een punt uit sporthal De Camp. Zaterdag begint voor de formatie van Erwin van Zoeren een verse zaalcompetitie, waarbij natuurlijk geprobeerd zal worden de winnende status zo lang mogelijk te behouden. ,,We zijn helemaal niet bezig met die serie, wij willen elke wedstrijd winnen. Deze groep is ontzettend gretig.”

door Edward Doelman

Zijn team stak de voorbije maanden in de veldcompetitie - waar het een klasse lager acteert dan in de zaal – niet in grootse vorm. ,,Onze focus ligt op de zaalcompetitie. Het spel is er sneller, dynamischer”, schetst Van Zoeren. ,,Voor een oefenwedstrijd in de zaal zijn mijn spelers fanatieker dan bij een veldcompetitiewedstrijd. Ondanks de matige resultaten op het veld is de sfeer in de ploeg daarom ook erg goed gebleven.” Desondanks zal het de komende weken wel moeten gebeuren. Door de uitstekende resultaten van de voorgaande seizoenen ligt het verwachtingspatroon hoger. Thuiswedstrijden worden steevast bezocht door honderden toeschouwers. ,,Het is nu aan ons om te bewijzen dat we een stabiele eersteklasser zijn.”

Inmiddels staat de in Amersfoort woonachtige clubman voor het zesde opeenvolgende seizoen aan het roer van het vlaggenschap van Woudenberg. Daarvoor zette Van Zoeren zich al 14 jaar in als trainer van andere teams. Ook was hij al bestuurslid en actief in diverse commissies. Zijn betekenis voor de club leverde hem onlangs de titel ‘lid van verdienste’ op. ,,Dat is een grote eer, die als volslagen verrassing kwam.”

Nieuw gezicht

In vergelijking met vorig jaar is Remco de Haan het nieuwe gezicht in de ploeg. Hij keerde terug bij Woudenberg na een verblijf bij OVVO in Maarssen. Verder bleef de groep intact, ondanks dat verschillende korfbalverenigingen aan meerdere spelers trokken. Zelf bleef Van Zoeren zijn club ook trouw. ,,Natuurlijk is er wel belangstelling getoond door clubs die hoger spelen, maar bij Woudenberg zie ik nog voldoende perspectief. Het is juist de uitdaging om de ploeg met kleine stapjes door te ontwikkelen”, legt hij uit.

Zaterdag begint Woudenberg de competitie met de derby bij Hoevelaken. Een week later is sporthal De Camp het decor van de eerste thuiswedstrijd tegen SDO Veldhoven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie