RENSWOUDE - Met een 0-2 overwinning in en tegen Lopik heeft Renswoude zaterdag beslag gelegd op drie punten. Matchwinner was Henk van Essen

9 november 2010 om 00:00 Voetbal

Lopik toonde zich op eigen terrein een stugge ploeg. De thuisploeg gunde Renswoude het balbezit en probeerde zelf met de lange bal gevaar te stichten. ,,Ik moet een compliment maken aan mijn verdedigers en keeper Jacco van Ginkel. Door de hele wedstrijd attent te blijven, hebben we weer eens de nul gehouden. Dat is ook wel eens lekker”, vertelt trainer Adrie Morren. Zijn team moest tot de dertigste minuut geduld betrachten. Toen opende Henk van Essen op aangeven van Paul Daalmeijer op fraaie wijze de score. De goal was meer dan verdiend. Renswoude zocht vanaf het beginsignaal naar de openingstreffer.

Na de pauze gingen de Renswoudenaren op zoek naar meer. Omdat het druk bleek in de defensie van Lopik, werden vooral schoten uit de tweede lijn gelost. ,,We hebben het tempo hoog gehouden, maar het schortte aan de eindpass. Daardoor kregen zij in de slotfase hoop op een goede afloop”, zegt Morren, die vanaf de zijkant opgelucht zag dat Henk van Essen in de 86e minuut Lopik definitief velde. De goaltjesdief promoveerde een voorzet van Roy Veldhuizen tot doelpunt.