Tractorclub Woudenberg trekt de omgeving in

28 september 2010 om 00:00 Achtergrond

WOUDENBERG - Miranda Rijksen is met haar 21 jaar een opvallende verschijning tussen de andere tractorbestuurders. De meesten zijn man en dragen een overal. Zij is één van de vier vrouwelijke bestuurders van de ongeveer veertig oldtimers die zaterdag deelnamen aan de tocht die twee keer per jaar wordt gehouden.

De bestuurders zijn allen lid van de officieuze ‘Tractorclub Woudenberg’. De vader van Miranda werpt zich op als woordvoerder. ,,Je hebt de Band zonder Naam, wij zijn de club zonder naam. We maken twee keer per jaar een tochtje door de omgeving. Dan gaan we onderweg een hapje eten, ringsteken en na afloop barbecueën. De leden zijn lang niet allemaal boeren, het zijn allemaal hobbyisten. Ik werk zelf bij Eneco, maar veel beroepen zijn vertegenwoordigd”, aldus Rijksen. ,,We hebben allemaal een tractor van voor 1965. Een oldtimer dus.”

Het gezelschap maakt een stop in een weiland aan de Leusbroekerweg in Leusden. Het wordt snel duidelijk waarom Miranda Rijksen meedoet. ,,Mijn vader wil het heel graag. Hij vindt het leuk dat ik meega, dus dan doe ik dat. Maar ik vind het zelf ook wel leuk hoor. Ik werk in het dagelijks leven bij een kinderdagverblijf in Woudenberg. En twee keer per jaar ga ik mee met de tractorrit. Vandaag doen we een korte rit door de directe omgeving van Woudenberg. De vorige keer zijn we naar Terschuur geweest. Waar we verder zijn geweest, weet ik niet precies. Ik rij er achteraan en verder vind ik het wel goed. Maar het is wel grappig tussen al die mannen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie