Korfballers verliezen in eigen huis van tegenstander Sparta

14 september 2010 om 00:00 Achtergrond

Vanaf de eerste minuut lukte er bij de geel-zwarten al weinig. Er werden veel plaatsfouten gemaakt en de opgezette aanvallen waren te kort.

WOUDENBERG - In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen is het de Woudenbergse korfballers niet gelukt om de punten in eigen huis te houden. In een slechte wedstrijd gingen de Nijkerkers er met de winst vandoor. Het werd 13-10 voor de bezoekers.

Het gretige Sparta maakte hier goed gebruik van en nam met degelijk korfbal een snelle voorsprong van 2-0. Dit verschil konden de Woudenbergers in de eerste helft niet wegwerken waardoor de rust werd ingegaan met een 5-3 achterstand.

Om de punten te behouden was het duidelijk dat er na de rust een ander Woudenberg in het veld zou moeten staan maar ook in het tweede bedrijf konden de geel-zwarten niet aanklampen en werd de achterstand zelfs nog wat groter.

Een gat van steeds drie of vier doelpunten bleef bestaan en kon niet meer gedicht worden. Trainer Erwin van Zoeren wisselde nog twee keer maar ook dit mocht niet baten. Martijn de Haan uit het tweede team zorgde met zijn invalbeurt nog wel voor een opleving maar kon niet voorkomen dat het verlies geïncasseerd moest worden.

Een wedstrijd om snel te vergeten voor de Woudenbergers. Vooruitkijkend naar volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Revival uit Terschuur op het programma. Uit het verleden is gebleken dat de geel-zwarten het vaak moeilijk hebben tegen deze stugge ploeg. Aangezien Revival haar eerste twee wedstrijden won, zullen de Woudenbergers een goede wedstrijd neer moeten zetten om niet tegen meer verliespunten aan te lopen.