Afbeelding
Pixabay

Provincie Utrecht investeert geld in Woudenbergse fietstunnel

16 december 2020 om 09:57 Verkeer en vervoer

WOUDENBERG De provincie Utrecht gaat in 2021 7,6 miljoen euro investeren in het verbeteren van de verkeersveiligheid van provincie Utrecht. Een deel van het bedrag gaat naar een infrastructureel project in Woudenberg: de fietstunnel onder de Maarsbergseweg (N226) bij rotonde Woudenberg (kruising N224/N226) wordt aangepakt. 

De investering is een onderdeel van het Strategisch Plan Verkeersveiligheid  externe link, dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat twee jaar geleden samen met diverse partners maakte om de verkeersveiligheid structureel te verbeteren. Afgelopen jaar diende de provincie Utrecht een aanvraag in voor het ontvangen van een rijksbijdrage. Voorwaarde voor toekenning van deze subsidie is dat de provincie de helft van het bedrag voor een verkeersingreep zelf betaalt. De provincie ging met die voorwaarde akkoord.

De provincie is blij met het toegekende geld: ,,We zijn heel blij dat de minister deze rijksbijdrage ter beschikking stelt. Verkeersveiligheid is een heel belangrijk thema voor de provincie Utrecht”, aldus gedeputeerde Schaddelee. ,,Met deze bijdrage kunnen we een extra impuls geven aan de verkeersveiligheid en samen met onze partners aan de slag gaan om het verkeer in onze provincie veiliger te maken.’’ 

Het overige deel van de rijkssubsidie gaat naar de gemeenten Bunnik en Baarn. Daar worden fietsstroken, plateau’s, drempels, een fietstunnel en een rotonde aangepakt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie