Tessa vd Pol
Tessa vd Pol Kim de Witte in actie

Vallei Accountants/Dames 1 verstevigt plek in de middenmoot

9 april 2018 om 08:56 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 7 april speelde Vallei Accountants/Dames 1 in Otterlo tegen de nummer 10, BSVO D1. De wedstrijd begon met Joline Willaarts als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Marcella de Kruif en Martine Leijenhorst als passer/lopers, Carina den Ouden op de diagonaal en Kim de Witte als libero.

Woudenberg begon sterk aan de eerste set waarbij met overtuigende aanvalsdruk punten werden binnengehaald. Deze druk werd door middel van de dubbele spelerswissel op de spelverdeling/diagonaal positie vastgehouden waarbij Dimphany Hendriksen en Mandy van der Vaart ook in actie kwamen. De set werd gewonnen met 17-25.

Dit spel werd in de tweede set voortgezet. BSVO kwam iets beter in het spel waarbij zij met hun middenaanval punten bij elkaar raapten. Dit was echter onvoldoende voor het sterk en constant spelende Woudenberg. Het werd 20-25.

In de derde set werd de druk te veel verloren bij de Woudenbergse dames. BSVO wist de servicepass goed onder druk te zetten waarbij het scorend vermogen van Woudenberg afnam en hier niet onder uit kon komen. De set ging naar Otterlo met 25-14.

De vierde set kende een stroef begin waarbij het ritme van de eerste twee sets weer herpakt moesten worden. Met duidelijke aanwijzingen van coach Harry Kenter werd het spel weer opgepakt en scoorde de aanvalsters weer punten als aan het begin. De set werd gewonnen met 18-25.

“We hebben goed en degelijk spel laten zien in de eerste twee sets. Helaas wordt er in de derde set te veel gas terug genomen waardoor de tegenstander te veel mogelijkheden krijgt. In de vierde set kwam de druk terug ondanks het moeizame begin en pakten we richting de 20 goed door naar de overwinning. Uiteindelijk waren we overduidelijk het betere team. Wekelijks worden we beter en stabieler. Het is geweldig om te zien dat iedere speelster individueel een hoger niveau haalt dan aan het begin van het seizoen!” Aldus coach Harry Kenter.

De volgende wedstrijd wordt thuis in De Camp gespeeld om 18:30 tegen directe concurrent TiVoC D1. Deze wedstrijd kan bepalend zijn voor de vijfde plek in de competitie. Vallei Accountants/Dames 1 hoopt op uw support!