Vallei Accountants/Dames 1 de dominante winnaar

19 maart 2018 om 08:28 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag stond er een uitwedstrijd op het programma van Vallei Accountants/Dames 1 tegen directe concurrent Gemini D4. Dit betekende voor de meesten op tijd uit de veren zodat het team om 12:00 kon beginnen.

De wedstrijd begon met Joline Willaarts als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Marcella de Kruif en Martine Leijenhorst als passer/lopers, Carina Den Ouden op de diagonaal en Kim de Witte als libero.

Woudenberg had in de eerste set meteen de overhand waarbij Joline met haar service aan het begin van de set zorgde voor voldoende druk en een voorsprong van 1-8. Dit werd vastgehouden en Gemini leek zelfs sommige oplosballen te laten varen. De set was voor Woudenberg met 16-25.

In de tweede set kwam een jonge spelverdeelster er in bij Gemini. De tegenstander gaf hiermee meer tegengas maar kon het sterke Woudenbergse spel in de rally niet onderuit halen. Het gat in het midden van het veld werd goed bespeeld door Vallei Accountants/Dames 1 en met af en toe een sterke middenaanval werd de overhand vast gehouden. Gemini kwam nog dichtbij op het einde maar kon de set niet winnen, 26-28.

Ook de derde set was een spannende gelijk opgaande strijd. Gemini zette meer druk op de service en de agressie bij Woudenberg was onvoldoende aanwezig. Tot aan het einde toe was het onduidelijk wie de set ging pakken maar uiteindelijk trok Gemini aan het langste eind met 26-24.

Het was zeker niet de bedoeling van Woudenberg om weer een vijfsetter te spelen. Gemini bleef vechten voor een overwinning, waardoor het wisselde van welk team de voorsprong had. Bij een stand van 21-21 had Woudenberg de service in handen. Deze werd niet meer weggegeven en de set werd gewonnen met 21-25. Onder toeziend oog van de enthousiaste sponsor vierde het team vier overtuigende punten.

Coach Harry Kenter is blij met de vier punten. “Deze wedstrijd waren we dominant in ons spel. De derde set ging helaas verloren door een gebrek aan agressie maar dat mag de overwinning niet onderdrukken. De dames lieten zien dat zij degelijk en goed volleybal kunnen spelen waarmee ze een ervaren tegenstander als deze onder de duim weten te houden.”

Volgende week speelt Vallei Accountants/Dames 1 om 18:30 thuis in de Camp tegen Agilitas D1. Dit team staat een plek hoger op de ranglijst met een punt meer. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Zien de dames u ook op de tribune 24 maart?