Afbeelding
Foto door form PxHere

Het kweken van grote borstspieren doe je met deze oefeningen

4 december 2020 om 11:17 Partnercontent

Veel krachtsporters zijn elke week in de weer met gewichten om ervoor te zorgen dat hun borstspieren groter en sterker worden. Mogelijk ben jij niet zo actief bezig met het trainen van je pecs, maar de kans is groot dat dergelijke oefeningen zo nu en dan wel in je workout plan staan. Welke fitness exercises je het beste kunt doen om ervoor te zorgen dat deze spieren echt gaan groeien? Nou, die vraag wordt hieronder beantwoord! 

Dumbbell bench press

Het trainen van je borstspieren kun je onder andere doen met behulp van de dumbbells die je aan kunt schaffen op Gewichtenshop.nl. Met dergelijke gewichten kun je namelijk ook prima een bench press doen, al kun je hiervoor ook een barbell inzetten. Toch hebben de dumbbells een voordeel tegenover de halterstang met halterschijven. Met dumbbells kun je namelijk je minder sterke arm niet opvangen met je sterke zijde. Bovendien kun je met deze gewichten ze nog eens extra bij elkaar brengen als je ze omhoog hebt gebracht. Deze squeeze is zeer goed voor de binnenzijde van je borstspier.

Barbell bench press

Het werd net al even genoemd, maar je kunt een bench press dus ook doen met behulp van een barbell waar je bumper plates op hebt geplaatst. In de sportschool zijn deze apparaten meestal bezet, maar thuis heb je hier natuurlijk geen last van. Dat ze veel gebruikt worden is niet vreemd, bankdrukken is namelijk echt een onmisbare oefening als je bezig bent aan chest day. Je kunt de bench presses in principe verdelen in drie versies: flat bench, incline en decline. Bij alle drie komt het principe op hetzelfde neer, maar je pakt je pecs wel steeds net iets anders. 

Press-up

Er zijn niet veel oefeningen die zo bekend zijn over de wereld als de press-up. In het Nederlands noemen we dit natuurlijk ook wel het opdrukken. In de leger is dit één van de meest gebruikte oefeningen, wat echt niet vreemd is. Ze zijn namelijk hartstikke goed voor je lichaam en pakken onder andere je borstspieren aan. Naarmate je pecs sterker worden kun je de press-ups steeds lastiger maken voor jezelf. Zo kun je dit doen door de oefening incline uit te voeren. Daarnaast kun je het ook eens proberen om op te drukken terwijl je tussendoor klapt in je handen. Er zijn bovendien nog veel maar varianten die je uit kunt voeren. 

Chest dip

De chest dip is net als de press-up een bodyweight oefening. Dit houdt in dat je geen gewichten nodig hebt om de exercise uit te voeren. Door dips te doen train je niet alleen je borstspieren, maar eigenlijk het gehele bovenlichaam. Bovendien moet je je lichaam tijdens de oefening in balans houden, wat zal zorgen voor een hormonale boost waardoor je extra spierweefsel aan zult maken. Het is overigens wel mogelijk om gewichten toe te voegen aan deze oefening. Zodoende kun je dus de dips zo zwaar en lastig maken als jezelf wil.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie