Logo Wonen bij September
Logo Wonen bij September Niet van toepassing

Kasteel Stoutenburg een nieuw thuis voor ouderen met dementie

2 december 2020 om 16:38 Lokaal Deel je nieuws

Binnenkort is het zover! Dan gaat het nieuwe woonhuis van zorgorganisatie Wonen bij September in Stoutenburg officieel open. Bewoners kunnen vanaf januari hun intrek nemen in het voormalige Kasteel Stoutenburg, dat omgetoverd is tot een prachtig woonhuis voor ouderen met dementie. De 24 appartementen zijn van alle gemakken voorzien, zonder dat afbreuk is gedaan aan de bijzondere sfeer die kenmerkend is voor het kasteel. Liesbeth Smeels, leidinggevende van September Stoutenburg, kan niet wachten om de eerste bewoners te kunnen welkomen.

Het is een sprookjesachtige locatie, middenin de natuur met Amersfoort en Leusden om de hoek. Een rustige, groene omgeving om in te wonen, maar toch levendig door alle bezoekers op het landgoed.

Liesbeth vertelt: “Ik ben enorm trots dat ik dit woonhuis mag gaan runnen. Natuurlijk niet alleen vanwege de prachtige locatie, maar bovenal vanwege de visie van September op ouderenzorg. Vanwege de kleinschaligheid kunnen we de bewoners de persoonlijke aandacht en liefde geven die ze verdienen.”

De laatste hand wordt nu aan de inrichting van het drie verdiepingen en 24 appartementen tellende woonhuis gelegd. Alle woonhuizen worden in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een appartement dat ingericht kan worden met eigen meubels. 

Bij September kunnen bewoners zo lang mogelijk het leven blijven voortzetten, zoals zij dat gewend zijn. Er zijn geen strakke dagschema’s. Liesbeth: “Naar buiten om een wandeling te maken, even fietsen of wordt iemand blij van lekker tuinieren of klussen? We hebben voldoende medewerkers om iedereen een fijne dag te bezorgen.”

Het is natuurlijk een hele stap om op oudere leeftijd te moeten verhuizen. “Wij begeleiden mensen daar heel goed in. Het is niet niks en al helemaal niet als er dementie in het spel is. Dat heeft impact; niet alleen op bewoners, maar ook op verwanten.” De eerste tijd staat dan ook echt in het teken van het leren kennen van bewoners. Wat is iemands levensgeschiedenis? Waar wordt hij of zij blij en gelukkig van? Met welke maaltijd kunnen we iemand verwennen? “We spelen altijd in op de persoonlijke wensen en behoeften van bewoners", aldus Liesbeth. 

Interesse? Bel of mail Liesbeth Smeels, 088–5721634/ liesbeth.smeels@wonenbijseptember.nl. 

www.wonenbijseptember.nl. 
 

Medewerker en bewoner Wonen bij September
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie