Afbeelding
Foto door form PxHere

Fietstips voor met je kids in Woudenberg

1 december 2020 om 13:14 Partnercontent

De woonplaats Woudenberg is erg populair onder sportieve wandelaars en fietsers. Dit komt omdat in Woudenberg de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei samenkomen. Wil je een dagje in een rustige en groene omgeving fietsen, dan weet je zeker dat je in de woonplaats Woudenberg op de juiste plek zit.

De meeste fietsroutes door en rond Woudenberg zijn vrij lang, maar er zijn ook enkele korte, kindvriendelijke fietsroutes uitgestippeld. Om welke drie routes het gaat, lees je in dit artikel. Ook geven we op deze pagina enkele praktische fietstips voor als je met de kinderen gaat fietsen.

3 leuke fietsroutes voor kinderen in Woudenberg

Zoals al eerder vermeld, zijn de meeste fietsroutes door en rond Woudenberg vrij lang. De volgende drie fietsroutes zijn wat korter en zeker geschikt voor kinderen:

  • Fietsroute: Vanuit Woudenberg de Utrechtse Heuvelrug Op.         
  • Fietsroute: Langs de Voet van de Utrechtse Heuvelrug.         
  • Fietsroute: Van de Utrechtse Heuvelrug naar Woudenberg.

Fietsroute Vanuit Woudenberg de Utrechtse Heuvelrug Op is ongeveer 14 kilometer lang en voert je niet alleen door de Utrechtse Heuvelrug, maar ook door de Gelderse Vallei. De route gaat overigens niet alleen over verharde wegen, maar ook over onverharde wegen. Heb je een mountainbike, dan is het verstandig deze fiets mee te nemen. Zonder mountainbike kun je de route overigens ook prima fietsen.

Fietsroute Langs de Voet van de Utrechtse Heuvelrug is iets korter, namelijk 12 kilometer lang. De route voert je door het groene en rustige buitengebied van Woudenberg en het nabij gelegen Maarn. Dit is de plek waar de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei in elkaar overlopen. Volg je deze route, dan heb je gegarandeerd een afwisselende fietstocht. 

De fietsroute Van de Utrechtse Heuvelrug naar Woudenberg is de kortste fietsroute. Deze route is ongeveer 6 kilometer lang. Wel is deze route vrij pittig, want op de fietsroute kom je vele glooiingen tegen. Door de vele glooiingen op de route, is deze fietsroute wat minder geschikt om met hele jonge kinderen te volgen. Oudere kinderen, die wat beter kunnen klimmen, kunnen deze route wel volgen. Sterker nog, zij zullen de fietsroute door de bosrijke omgeving van Woudenberg erg leuk vinden.

Fietsen met de kinderen: 4 praktische fietstips

Ga je voor het eerst een langere afstand fietsen met de kinderen? Dan geven wij je graag enkele praktische fietstips om jouw fietstocht tot een groot succes te maken.

1. Zorg ervoor dat de kinderen allemaal een goede fiets meenemen. Een goede fiets is niet alleen veilig, maar fietst bovendien fijn en heeft de juiste maat. Controleer de fiets ook altijd voor vertrek, want zo weet je zeker dat de fiets geschikt is voor een langere tocht.

2. Neem warme kleding mee voor de kinderen, ook als je in de zomer gaat fietsen. In de bosrijke omgeving van Woudenberg kan het fris worden, ook in de zomer. Dit komt omdat je niet veel in de zon fietst (door de bomen op de route). Het is dan ook verstandig een jasje/vest mee te nemen.

3. Neem wat te drinken mee en eventueel een kleine snack. Op de routes zijn horecagelegenheden te vinden, maar het is ook altijd slim om zelf iets mee te nemen.

4. Zorg voor de juiste inchmaat. Het is belangrijk dat je kind comfortabel op de fiets zit bij lange ritten. Bepaal aan de hand van de lengte van je zoon of dochter welke maat fiets je nodig hebt. Is je dochter tussen de 130-142 cm lang, dan is bijvoorbeeld een meisjesfiets 24 inch geschikt. Is je zoon tussen de 118-128 cm lang, dan is bijvoorbeeld een omafiets 20 inch geschikt.

Houd je rekening met bovenstaande tips, dan wordt jouw fietstocht gegarandeerd een succes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie