Afbeelding
Charles Miske/Pixabay

Lars van der Haar pakt brons op EK veldrijden

8 november 2020 om 15:53 Overig

WOUDENBERG (ANP) Woudenberger Lars van der Haar heeft zondag de bronzen plak gepakt op het EK veldrijden. Eli Iserbyt pakte in Rosmalen de Europese titel veroverd. De 23-jarige Belg reed naar het goud voor zijn landgenoot Michael Vanthourenhout.

Voor Iserbyt is het de eerste Europese titel bij de elite. De veldrijder uit West-Vlaanderen werd vorig jaar tweede achter Mathieu van der Poel. De Nederlandse regerend wereldkampioen, die de laatste drie keer het EK had gewonnen, ontbrak in Rosmalen. Iserbyt werd eerder Europees kampioen bij de junioren (2014) en de beloften (2017). Voor Van der Haar is het zijn derde medaille op het EK veldrijden. Hij pakte de titel in de eerste EK-wedstrijd voor elite in 2015 en greep het zilver achter Van der Poel in 2017.

Op het snelle parcours op het terrein van Autotron Rosmalen moest Van der Haar direct na de start in de achtervolging. De 29-jarige veldrijder liet zich wat wegdrukken en zakte naar ongeveer de tiende plaats. Het kostte hem ruim drie ronden om terug te keren bij de Belgen voor hem. Daar was Iserbyt er na een versnelling vandoor gegaan met Vanthourenhout.

Van der Haar achtervolgde in het tweede deel van de race op de derde plek, maar kreeg het gat van zo’n achttien seconden naar de koplopers niet meer dicht. In de zevende van de negen rondes sloeg Iserbyt definitief een gat met Vanthourenhout. Van der Haar naderde de nummer twee nog tot op zes seconden, maar moest op 22 seconden van Iserbyt toch genoegen namen met het brons.

REACTIE ,,Ik heb ervoor gevochten en denk dat de beste heeft gewonnen”, zei de 29-jarige veldrijder bij de NOS. Van der Haar raakte door een eigen fout bij de start achterop en moest meteen in de achtervolging. ,,Ik miste mijn start compleet. Ik weet niet precies wat er gebeurde. Ik zat misschien aan de verkeerde kant, moest remmen en kwam zo in het gedrang”, keek hij daarop terug. ,,Maar ik denk dat het weinig verschil had gemaakt in de uitslag. Het lukte me niet zo snel om terug te komen als Eli deed na zijn val. Ik dacht dat ik met hem kon terugkeren, maar hij reed me gewoon uit het wiel.”

De Nederlander, die in 2015 Europees kampioen werd, kon zich daarom wel neerleggen bij de derde plaats. “Mooi dat ik die plek heb kunnen pakken. De beste heeft gewonnen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie