De jarige Woudenberg Frederik Kielder kreeg dinsdag bezoek van burgemeester Titia Cnossen.
De jarige Woudenberg Frederik Kielder kreeg dinsdag bezoek van burgemeester Titia Cnossen. Gemeente Woudenberg

Oudste Woudenberger viert 103e verjaardag

14 oktober 2020 om 10:29 Mensen

WOUDENBERG Woudenberger Frederik Kielder is dinsdag 103 jaar geworden en burgemeester Titia Cnossen bracht de oudste inwoner van Woudenberg een bezoekje om hem daarmee namens de gemeente van harte te feliciteren. Ze overhandigde hem als cadeau een plankje met allerlei lekkers.

Kielder woont sinds 1999 in Groenewoude, eerst met wijlen zijn vrouw en nu alleen. Hij was elf jaar actief als voorzitter van de cliëntenraad van het zorgcentrum. Hij was de oudste van zes kinderen. Hij werd gelovig opgevoed en deed belijdenis in de Vredeskerk in Utrecht. Na zijn mulo-A ging hij naar de militaire opleiding in Middelburg en in Engeland en Schotland. Hij werkte als administrateur bij de Land- en de Luchtmacht, onder andere bij de tankwerkplaats in Leusden. In 1949 werd hij beroepsmilitair en na enkele bevorderingen in 1953 kapitein. Door zijn werk moest hij vaak verhuizen. In Woudenberg woonde hij in de Prins Bernhardstraat en in een appartement in de Dorpsstraat. 

Zijn lijfspreuk is, zo liet hij eerder in De Woudenberger weten: ,,Het volmaakte is niet van deze wereld”. Het liefst leest hij zijn kranten of kijkt hij voetbal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie