Enkele Zwarte Pieten waren woensdag al even in Woudenberg.
Enkele Zwarte Pieten waren woensdag al even in Woudenberg. André van der Velde

Zwarte Pieten al heel even in Woudenberg

24 september 2020 om 08:48 Maatschappelijk

WOUDENBERG Je verwachtte ze nog helemaal niet, maar enkele Zwarte Pieten waren woensdag al even in Woudenberg. Op het parkeerterrein achter het Cultuurhuis werden opnamen gemaakt voor sponsor Auto Versteeg Buurman. Natuurlijk maakten de Pieten op de fiets naar het Cultuurhuis allerlei capriolen en trokken ze al veel bekijks.

De intocht van Sinterklaas vindt in Woudenberg plaats op zaterdag 14 november. Met het oog op het coronavirus heeft deze een andere vorm dan voorgaande jaren. Zo komt een grote en lange optocht door het hele dorp. Op die manier kan iedereen anderhalve meter afstand van elkaar houden. 

Eerder werd ook al bekend dat de Pieten in Woudenberg ook dit jaar donker blijven. Ruud Stuivenberg, voorzitter van de activiteitencommissie van Stichting Vrienden van Sinterklaas Woudenberg ging in deze krant in op het verwijt dat de stichting niet met de tijd meegaat en discriminatie en racisme niet serieus neemt. ,,Die visie begrijpen we en respecteren we, maar die staat loodrecht op de onze’’, zo liet hij weten. ,,Wij betreuren het dat er mensen aanstoot nemen aan de figuur Zwarte Piet. Tegelijk is er een overweldigende meerderheid die aanstoot neemt aan het feit dat deze kleur van Piet ter discussie staat en dit juist dat als kwetsend ervaart. Mede om de reden dat in de gemeente Woudenberg de inwoners het liefst een intocht mét Zwarte Piet ervaren, zonder daar ook maar enige discriminerende of racistische bedoeling mee te hebben, worden ook in 2020 onze Pieten donker geschminkt.’’

Overleg tussen het camerateam en de Zwarte Pieten.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie