Afbeelding
Ilona van DIjk

Woudenbergse leerlingen krijgen les in de natuur tijdens Buitenlesdag

23 september 2020 om 09:05 Onderwijs

WOUDENBERG Tijdens de Nationale Buitenlesdag die dinsdag plaatsvond, hebben de kinderen van groep 4 van de Jan Ligthartschool in Woudenberg op een actieve manier invulling gegeven aan onder andere de spellingsles. 

,,Buiten op het veld, naast de school, gingen de kinderen woorden zoeken die bij bepaalde spellingscategorieën horen’’, vertelt Ilona van Dijk, leerkracht van groep 4. Vervolgens herhaalde juf Ilona de gevonden woorden en moesten de kinderen naar de juiste spellingscategorie rennen. ,,Al met al een leerzame en actieve les’’, blikt Ilona terug. 

De buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie. De vijfde editie van deze dag zou eigenlijk al in april plaatsvinden, maar doordat toen alle scholen vanwege de coronapandemie waren gesloten is deze verplaatst naar september. Met de Nationale Buitenlesdag willen de initiatiefnemers leerkrachten stimuleren meer buitenles te geven. 

,,Onderzoek toont al jaren aan dat buitenlessen een positief effect hebben op de leer- en beweegprestaties van kinderen’’, aldus de organisatie. ,,Kinderen kunnen zich na een les in de buitenlucht in de klas weer beter concentreren en de lesstof, die ze buiten spelenderwijs meekrijgen, blijft beter hangen.’’

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie