Daphne van Piggelen in de aanval: Na winst tegen DWS uit Kootwijkerbroek staan de Woudenbergers nu al bovenaan. PR commissie KV Woudenberg

Korfballers Woudenberg pakken koppositie

21 september 2020 om 10:43 Korfbal

WOUDENBERG Zaterdag kwam DWS uit Kootwijkerbroek op visite bij Korfbalvereniging Woudenberg op Sportpark de Grift. Een ploeg die Woudenberg lastig ligt, gezien de resultaten uit het verleden.

Met Cassandra weer in de gelederen na een blessure, startte de ploeg waar het een week eerder opgehouden was. Want amper nadat het eerste fluitsignaal heeft geklonken, weet Woudenberg gelijk al te scoren. De eerste zes minuten zijn zeer boeiend en krijgt het publiek zes doelpunten te zien: stand 4-2.

SLORDIG Maar DWS leek niet onder de indruk. In de twaalf minuten die daarna volgen, worden weer zes doelpunten gemaakt: maar nu twee voor Woudenberg en vier voor DWS. Zodat de stand weer in evenwicht is na achttien minuten wedstrijd. Het blijkt lastig om te korfballen tegen een ploeg als DWS, maar het is vooral Woudenberg die slordig omgaat met de kansen. De rebound wordt slecht verzorgd waardoor de verdediging veel aan de bak moet. En dan hoef je als tegenstander niet over veel kwaliteit te beschikken om te scoren en bij te blijven.

Na twintig minuten spelen is het Woudenberg die het heft weer in handen neemt. De score loopt uit naar 8-6 en het publiek krijgt weer Woudenberg waardig korfbal te zien. De mooiste twee doelpunten van de wedstrijd waren de 9 en 10-6. Waarbij Gertjan en Herbert een hoofdrol spelen. Na dertig minuten staat 11-6 op het scorebord.

KWALITEIT De verschillen in kwaliteit zijn duidelijk zichtbaar. En de doelstellingen voor dit seizoen ook: Waar DWS dit seizoen gaat voor handhaving in de tweede klasse, is Woudenberg gebrand om middels promotie, de eerste klasse te bereiken.

Wat rest is, als ploeg, het niveau proberen te halen en vast te houden in de tweede helft. Zoals verwacht is het gat geslagen en zal het verschil in de score Woudenberg niet meer in gevaar brengen. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd met zeven punten verschil: 19-12.

ONNODIGE ZEPERD Een resultaat waar coach Wessel Hengeveld tevreden mee is. En hoewel hij aangeeft dat je een goede tegenstander nodig te hebben, om zelf ook goed te kunnen presteren, is hij ook kritisch op zijn ploeg. ,,Want deze poule kent meerdere lastige tegenstanders waar je een onnodige zeperd tegen kan oplopen.’’

Huiswerk voor komende week dus in de voorbereiding naar weer een thuiswedstrijd volgende week zaterdag. Exakwa uit Lelystad komt dan proberen Woudenberg de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen.

TOPCONFRONTATIE Inmiddels heeft Woudenberg de koppositie ingenomen op de ranglijst, op doelsaldo samen met Regio’72. De confrontatie met hen staat voor zaterdag 3 oktober op het programma. Het seizoen duurt weliswaar nog lang en wordt straks onderbroken door de competitie in de zaal. Maar in mei volgend jaar zal blijken of Woudenberg gedaan heeft waar iedereen nu op hoopt: kampioen worden en promoveren. Tot nu toe lijkt alles te kloppen: er staat een team die voor elkaar gaat, elk individu heeft zijn of haar inbreng in de scores en publiek dat elke week enthousiaster wordt.