Arjan Verheij schuift de 0-1 binnen.
Arjan Verheij schuift de 0-1 binnen. Brenda Dekker

Feller Renswoude wint verdiend bij Woudenberg

29 augustus 2020 om 20:08 Voetbal

WOUDENBERG Arjan Verhey kroonde zich in de eerste poulewedstrijd van de districtsbekercompetitie tot matchwinner. Al in de zevende minuut tekende de aanvaller van Renswoude voor de enige treffer in de wedstrijd tegen Woudenberg. ,,Bij vlagen waren wij ook beter”, blikte Verhey terug.

Dat Is verrassend, omdat de geel-zwarte formatie van trainer Jeroen Peters een klasse hoger speelt. De voorbereiding van Renswoude is tot nu toe wisselvallig. Het is nog onwennig, maar dat heeft te maken met de komst van de nieuwe trainer en van nieuwe spelers. Verhey: ,,Wij willen dit seizoen meer van onze eigen kracht uitgaan, meer domineren en vaker voor een voetballende oplossing zorgen. Vorig seizoen stond vooral de duelkracht centraal.”

Trainer David Wagensveld onderschrijft deze woorden. ,,Ik wil met Renswoude meer naar voren en minder achteruit voetballen.” Hij zag goede en minder goede punten van zijn elftal. ,,Ik zag dat we goed onder de druk uit durfden te voetballen. Aan de andere kant moeten we de bal ook langer in de ploeg houden om het juiste moment af te wachten om er zo bij de tegenstander door heen te komen.”

HARD AANGEKOMEN Voor de wedstrijd gaven beide trainers aan weinig belang aan het resultaat te hechten. Bekerwedstrijden worden als veredelde oefenwedstrijden gezien. Toch komt de nederlaag bij Woudenberg hard aan. Ook omdat de oefenwedstrijden tegen tweedeklassers ASC Nieuwland en De Meern slechts puntendelingen opleverden. ,,Ik ben ziek van het resultaat”, erkende Daan Banning.

De nieuwkomer weet dat zijn trainer van een andere speelwijze uit wil gaan dan in voorgaande jaren het geval was. ,,We willen meer voetballen en minder achteruit spelen. De intentie is ook zeker aanwezig. Vandaag misten we duidelijk Tom de Greef (op vakantie, red.) als aanspeelpunt in de spits. Het spel is ook nog te weinig op elkaar afgestemd.”

PERSONELE PROBLEMEN Dat erkent trainer Peters ook. Het helpt qua afstemming niet dat Emmanuel Makonga vorige week geblesseerd raakte en voorlopig niet inzetbaar is. Dat centrale verdediger Sander van Keulen nog op vakantie is, dat verdediger David Ajayi halverwege de eerste helft met een hoofdwond uitviel en dat Joey Kooij slechts één helft in actie kwam omdat hij rustig wordt gebracht. ,,Het gaat er om dat we heel blijven en in de juiste conditie komen”, meent Peters.

Hij haalde geen positieve punten uit de wedstrijd. ,,Zij hebben verdiend gewonnen. Ik hoopte bij ons op meer vastigheid en dominantie. Vervelend is wel dat ik in het veld niets gezien hebben van de afspraken die we vooraf hebben gemaakt over onze speelwijze. Nu moet ik er voor zorgen dat wat niet goed gaat niet in de koppies van de spelers blijft hangen.” Optimistisch als hij is, sluit Peters af met een kwinkslag. ,,Vorig seizoen pakten we in de hele voorbereiding één punt, nu hebben we er al twee.”

Woudenberg - Renswoude 0-1 (0-1). Doelpunt: Arjan Verhey.

Gerwin van Essen (Renswoude) wint een duel om de bal.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie