Revalideren na Covid-19 bij Geeresteingroep

23 juni 2020 om 23:08 Corona Deel je nieuws

De longfysiotherapeuten van Geeresteingroep kunnen nu coronapatiënten in hun revalidatietraject begeleiden.

Via Chronisch ZorgNet hebben de therapeuten, die al gespecialiseerd waren in longaandoeningen, zich verdiept in de behandeling van coronapatiënten. Ze richten zich hierbij op zowel het fysieke traject, als voeding en de mentale gevolgen die een corona-infectie kan hebben op de patiënt.

De behandeling is er zowel voor coronapatiënten die thuis ziek zijn geweest als patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen. Beide groepen blijken na herstel van de infectie soms nog ernstig verzwakt en hebben baat bij het opbouwen van spierkracht en conditie om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken.

Daarnaast heeft iedere deelnemende longfysiotherapeut, dus ook onze praktijk, een ‘mini-netwerkje’ opgezet met daarin een ergotherapeut, diëtist en de huisarts. Zo kan er met meerdere disciplines samen gekeken worden wat de patiënt nodig heeft, en kan zorg op maat geleverd worden.

De zorg kan allemaal geboden worden in de directe woonomgeving van de patiënt, waar nodig vindt dit plaats middels beeldbellen. Wilt u meer weten, of u aanmelden voor deze zorg? Neem contact op met Sandrien Kranenberg; s.kranenberg@geeresteingroep.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie