Afbeelding
Kapotte auto

Wat doe je met een kapotte auto?

2 juli 2020 om 15:39 Partnercontent

Het kan gebeuren dat je een kapotte auto hebt en dat je niet meteen weet of het nog zinvol is om hem te repareren. Bij kleine defecten als een lekkende oliepomp of versleten remblokjes kan je dit prima doen. Heeft jouw wagen zwaardere problemen aan belangrijke onderdelen, zoals carrosserieschade, een defecte versnellingsbak of een motor die gebreken begint te vertonen, terwijl de auto al flink wat jaren oud is? Dan is het slimmer om hem niet te laten repareren omdat het waarschijnlijk erg duur is. En dat is het zeker niet waard.

Waarde van je kapotte auto

Het is erg eenvoudig om te berekenen of het de moeite waard is om je kapotte auto te laten repareren. Zeker als je een nieuwere auto hebt, bijvoorbeeld een elektrisch voertuig dat pas enkele jaren oud is, zal het vaak lonen om de auto te repareren. Noteer op een papiertje de kosten voor de reparatie en ga op internet op zoek naar hetzelfde type in een goede staat. Bekijk een paar advertenties en neem daar de gemiddelde prijs van. Hiervan trek je de reparatiekosten vanaf en je hebt de waarde. Mocht het niet de moeite waard zijn, dan zijn er een aantal andere opties wat je kunt doen.

Weg voor een goede prijs

Er zijn genoeg inkoop specialisten die meer bieden voor jouw kapotte auto dan dat hij eigenlijk waard is. Zij handelen samen met een aantal professionals van over de hele wereld. Zo wordt bijvoorbeeld de reparatie in het buitenland gedaan omdat het daar goedkoper is dan in Nederland. Hierdoor maakt de inkoopspecialist winst en kan hij jouw wagen weer voor een goede prijs verkopen. Zelfs als jouw wagen economisch total loss is verklaard kan er nog een goed bod worden gedaan.

Tweedehands auto

Een andere mogelijkheid is je kapotte auto naar de autosloperij brengen. In de meeste gevallen beschikt de wagen nog over genoeg bruikbare onderdelen waardoor de autosloper hem voor een goede prijs kan opkopen. Mocht je jouw wagen liever online verkopen dan is dit ook mogelijk. Er zijn verschillende websites waar genoeg geïnteresseerden op zoek zijn. Maar voordat je een keuze maakt is het natuurlijk handig om te weten of jouw wagen nog iets waard is. Daardoor is het aan te raden om je kapotte auto altijd eerst te laten taxeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie