Afbeelding
Schadeverleden

Woudenbergers opgepast voor malafide autohandelaren

2 juli 2020 om 15:31 Partnercontent

Steeds meer Woudenbergers krijgen te maken met malafide autohandelaren. Niet perse in Woudenberg zelf, maar lokale garagebedrijven zien steeds vaker dat iemand voor een APK-keuring of onderhoud komt met een pas gekocht voertuig en er van alles mis blijkt te zijn. Enorm vervelend voor de autobezitter, aldus een lokaal garagebedrijf die liever anoniem wil blijven. Toch zien we dat dit probleem niet alleen bij ons in de woonplaats speelt. Het is een landelijk probleem wat samenhangt met de enorme vraag naar occasions. Gelukkig kent Woudenberg meer goede bedrijven dan slechte, maar de Woudenberger merkt het wel. Autokopers beginnen weer meer op hun hoede te zijn voor voertuigen met een schadeverleden en dat is terecht ook.

Wat maakt een handelaar malafide?
Een malafide handelaar is een auto verkoper die willens en wetens zijn klanten iets verkoopt waarvan hij weet dat het niet goed is en waarbij geld verdienen de enige drijfveer is. Omdat er veel te verdienen is neemt deze handel helaas toe. Dit betekent dat wanneer je een auto koopt bij een malafide autohandelaar je vaak een auto met verborgen gebreken/ schadehistorie koopt. Deze autohandelaren proberen je voor veel geld op te lichten door je een auto te verkopen die het niet waard is. Vaak zit je met extra kosten om te auto te laten repareren. Hieronder lees je de gevolgen en nadelen van een schadeauto.

Handel in schadeauto’s toegenomen afgelopen jaren
De afgelopen jaren is het aantal schadeauto’s sterk toegenomen. Dit komt doordat mensen ‘makkelijker’ zijn geworden. Ze letten vaak niet op de betrouwbaarheid. Het is belangrijk dat je goed uitzoekt waar je een auto koopt. Zoek recensies op internet van deze autohandelaar. Je komt er gauw genoeg achter of dit daadwerkelijk veilig is. Er worden jaarlijks rond de miljoen autoschades gemeld via de verzekeraars. Het aantal gevallen dat onder de radar blijft is nog vele malen hoger. Het gemiddelde schadebedrag ligt rond de 2000 euro. Dit zijn alleen de gemelde gevallen. Als een auto ‘total loss’ is vinden eigenaren het vaak niet nodig om te melden. De auto wordt gesloopt of ingeruild voor een andere auto. Het aantal kan dus ook een stuk hoger liggen.

Wat is het nadeel van een schadeauto?
Aan schadeauto’s zitten veel nadelen. Zelf weet je vaak ook niet dat je een schadeauto gekocht hebt. Wanneer je je auto laat keuren kom je erachter wat er allemaal mis is. Je hebt dan veel te veel betaald voor wat de auto waard is. Er komen ook nog eens hoge kosten bij om de auto te laten keuren en repareren. De kosten lopen al snel hoog op. De autohandelaar is vaak niet meer te bereiken. Weg is je geld. De kans dat je een schadeauto koopt ligt tussen de 25- en 50%, uiteraard is niet elke schade even ernstig. Een krasje in de lak is lang niet zo erg als een flinke crash. Zorg dus dat je een auto schaderapport aanvraagt en inzicht krijgt in de ernst van de schade. Je kunt de auto ook laten keuren voor aankoop.

Auto schadeverleden checken voordat je een aankoop doet
De Woudenbergse autoverkoper vertelt dat hij mensen adviseert om eerst een kentekencheck te doen en eventueel een beroep te doen op een bedrijf voor een aankoopkeuring. Je kan makkelijk online het schadeverleden van een auto checken. Hierdoor kun zo hoge kosten in de toekomst voorkomen. Handelaren zeggen vaak wat je graag wilt horen. Ze willen hun auto zo snel en duur mogelijk verkopen. Je kan een auto schaderapport opvragen. Dankzij dit rapport weet je voor nog geen tien euro precies wat voor schade een auto heeft gehad. Je kan zo inschatten of de auto daadwerkelijk nog zo goed is zoals als de handelaar zegt. Als je dus niet zeker weet of je met een betrouwbare autohandelaar te maken hebt, raad ik zeker aan om een auto schaderapport aan te vragen. Dit voorkomt zo veel gedoe en kosten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie