Afbeelding
Genieten van de zon

De beste opties om je deze zomer te beschermen tegen de zon

2 juli 2020 om 15:29 Partnercontent

Hoe heerlijk een warme zomer ook is, het is wel belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon. Naast dat je geen zonnesteek wilt oplopen, is verbranden namelijk erg schadelijk voor je gezondheid. Wil je weten hoe je de zomer veilig tegemoet gaat? Hieronder vind je de vier beste opties om je te beschermen tegen de zon.

Blijf in de schaduw
Tijdens de warmste uren van de dag (pakweg tussen 12 en 3 uur ’s middags) is het belangrijk om zo veel mogelijk in de schaduw te blijven.Tijdens een hittegolf is het zelfs verstandig om binnen te blijven, met je screens of zonwering gesloten voor extra koelte in huis. Wil je toch graag buiten zitten? Ga dan onder een uitvalscherm, parasol of op een ander schaduwrijk plekje zitten.

Draag een hoed
Een hoed helpt om je hoofd, haar, ogen en gezicht tegen schadelijke UV-stralen te beschermen. Draag daarom een zonnehoed, een petje of een zonneklep als je geen enkel risico wilt lopen én er tegelijkertijd modieus uit wilt zien. Vergeet niet om naast een hoed, ook altijd zonnebrandcrème te gebruiken en een zonnebril te dragen. Zo ben je optimaal beschermd, ook als je in de volle zon zit.

Smeren, smeren en nog eens smeren
Heel belangrijk: smeer je regelmatig in met zonnebrandcrème. Doe dit ongeveer om de twee uur. Vergeet niet extra te smeren als je uit het water komt. Daarnaast is het heel belangrijk om geen enkele plek over te slaan (zoals je haarscheiding, oren en voeten) én ook de rest van je gezicht goed in te smeren. Koop het liefst een zonnebrandcrème met een hoge factor voor extra bescherming.

Beschermende kleding
In warme landen zie je vaak mensen met lange mouwen en lange broeken lopen. Waarom? Omdat ze hun huid optimaal willen beschermen tegen de zon. Als je dus bijvoorbeeld in de volle zon gaat werken of sporten, is het een goed idee om beschermende kleding te dragen. Kies bijvoorbeeld voor een luchtige broek en een katoenen blouse. Daarnaast mag de eerder genoemde zonnehoed natuurlijk niet ontbreken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie