Afbeelding
Zonnepanelen

Veelgemaakte fouten bij het kopen van zonnepanelen

2 juli 2020 om 15:21 Partnercontent

Men is in Nederland groot fan zonnepanelen. Dat is natuurlijk niet vreemd, want het is een duurzame manier om energie te genereren. Bovendien is het een goedkope manier om dit te doen. Tenminste, na een paar jaar wachten wordt het goedkoop. Eerst moet je natuurlijk de investering eruit halen. Bij het aanschaffen van een systeem met zonnepanelen worden er vaak fouten gemaakt, hieronder dus een paar zonnepanelen kopen tips die jij kunt gebruiken als jij jouw dure aankoop doet.

Een fout die regelmatig wordt gemaakt is dat mensen te veel voortborduren op verkeerde gedachten, al denkt men dat deze aannames correct zijn. Dit komt voornamelijk voor bij het nadenken over op welk dak de zonnepanelen het beste kunnen. Voorheen moesten de daken bijvoorbeeld zuidelijk gelegen te zijn om een zo rendabel mogelijk systeem te kunnen leveren, maar dit is tegenwoordig helemaal niet meer het geval. Toch denken veel Nederlanders dit nog, waardoor ze vaak kiezen voor een dak die zuidelijk gelegen is terwijl er veel betere opties zijn.

Een andere veelvoorkomende flater is het kopen van goedkope zonnepanelen. Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ bestaat natuurlijk niet voor niets. Laten we wel eerlijk zijn, de prijzen zonnepanelen zijn hoog. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je gaat kijken naar een systeem die relatief gezien goedkoop is. Toch is dit niet aan te raden aangezien er grote verschillen tussen de merken van de zonnepanelen en de hieraan vastzittende garanties zijn. Er zijn dan ook panelen die gewoon niet echt goede kwaliteit leveren in vergelijking met andere exemplaren. Het is verstandig om te kijken naar het VDE of TÜV certificaat. Hieraan zijn merken verbonden die bekend staan om de goede kwaliteit.

Een fout die ook nog vaak gemaakt wordt is het kopen van te veel panelen. Het is namelijk over het algemeen goed om op jaarbasis evenveel energie op te wekken als te verbruiken. Hiervoor moet je natuurlijk jouw jaarlijks verbruik in kWh weten. Te veel panelen hoeft overigens niet slecht te zijn. Voor de energie die je over hebt, oftewel die je te veel hebt opgewekt, krijg je van jouw energieleverancier namelijk een vergoeding. Toch zal dit geen vetpot zijn, waardoor je de kosten voor de extra panelen er niet uit zult krijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie