De komende twee zaterdagen wordt er bij VV Woudenberg opnieuw getraind met de formule van de Voetbal Academie.
De komende twee zaterdagen wordt er bij VV Woudenberg opnieuw getraind met de formule van de Voetbal Academie. VV Woudenberg

Woudenberg hervat de Voetbal Academie

21 juni 2020 om 07:17 Voetbal

WOUDENBERG 150 jeugdspelers, 75 hesjes, 44 trainers en 40 doeltjes. Bij Woudenberg werd zaterdag weer getraind onder de ‘Voetbal Academie’, de eigen methode waar de club schaaft aan de techniek van de jongste jeugd én de skills van trainers. ,,Met deze formule zijn wij uniek”, stellen Dennis de Vries en Mark van Vugt namens de club.

Edward Doelman

Voor het eerst sinds maart werd er zaterdag bij Woudenberg weer getraind volgens het recept van de Voetbal Academie, waar 150 kinderen tot en met 12 jaar op afkwamen. Onder die groep ook twintig nieuwelingen, die in coronatijd van de mogelijkheid tot meetrainen gebruik maakten. ,,De jeugdtrainingen zijn al eerder hervat, maar we willen het seizoen voor de jeugdonderbouw mooi afsluiten. Deze start van in totaal drie zaterdagen was geweldig”, zegt De Vries.

TECHNIEKTRAINING Mark van Vugt was drie jaar geleden één van de grondleggers van de Voetbal Academie, waar Woudenberger Ricky van Wolfswinkel zich als ambassadeur aan heeft verbonden. ,,In eerste instantie was dit bedoeld als een extra techniektraining op vrijdag, een derde training voor de jeugdspelers. De eerste edities waren direct een schot in de roos, we leren met goede trainers de basisbeginselen van voetbal.”

Juist dat laatste is een punt van aandacht. De Vries: ,,Het is als club lastig om dat ook voor alle lagere jeugdteams voor elkaar te krijgen. Vaak komt dat neer op goedwillende ouders, die het soms moeilijk vinden om leuke trainingen te verzorgen.” Om die reden werd met ingang van dit seizoen de Academie geïntegreerd in de maandagtraining. Van Vugt: ,,Op vrijdagmiddag extra trainen kwam veel ouders lastig uit. Daarnaast wilden we drempels wegnemen. Met de Voetbal Academie krijgen alle jeugdspelers tot 12 jaar – of je nu in een jeugdselectieteam of lager voetbalt – een hoogwaardige techniektraining op maandagavond aangeboden.” Volgens De Vries en Van Vugt snijdt het mes zo aan twee kanten. ,,We trainen daarmee niet alleen de jeugdspelers, maar ook hun trainers. Uiteindelijk is daarmee het doel om het plezier van alle betrokkenen te verhogen en het niveau in de breedte omhoog te krikken.”

VOETBAL IS MIJN PASSIE Een van die academietrainers is Daan Banning. De 22-jarige Woudenberger heeft TC3-trainersdiploma op zak. ,,Ik ben al vroeg begonnen met trainingen geven, voetbal is mijn passie. Ik vind het heel mooi om te zien hoe die gastjes zich ontwikkelen en progressie boeken, ieder op zijn eigen niveau”, zegt Banning. Uiteraard voetbalt Banning zelf ook: als tiener verkaste hij naar buurclub Roda’46, dat met haar jeugdteams divisievoetbal speelt.

UNIEK IN E REGIO Via die route haalde de Woudenberger ook het eerste van de Leusdenaren. ,,Maar ik was hier ook vaak te vinden. Volgend seizoen ben ik bijvoorbeeld ook een van de trainers van de JO19-1.” Mede om die reden hakte hij ook de knoop door: volgend seizoen gaat Banning weer voor Woudenberg voetballen. ,,Ik heb ook zoveel enthousiaste reacties gehad nadat bekend werd dat ik terugkeer. Hier ga ik geen spijt van krijgen.”

De Vries en Van Vugt zijn op hun beurt weer blij met die keuze. ,,Dat is ook het mooie hiervan. Veel eerste-elftalspelers zijn betrokken bij de Voetbal Academie, wat de binding binnen de club weer vergroot. Dit is uniek in de regio.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie