Collecte Rode Kruis Woudenberg, Leusden, Amersfoort digitaal

16 juni 2020 om 14:42 Column Deel je nieuws

 

Collecte voor Rode Kruis in Amersfoort, Leusden en Woudenberg dit jaar online

Donaties dragen direct bij aan Rode Kruis-hulpverlening in de buurt

De collecte voor het Rode Kruis van 21 t/m 27 juni 2020 in Woudenberg en omgeving vindt dit jaar digitaal plaats. In voorgaande jaren gingen collectanten met een collectebus langs de deuren om geld in te zamelen voor Rode Kruis afdeling  Amersfoort-Eemland. In verband met de coronacrisis is dit jaar gekozen om de collecte digitaal te laten plaatsvinden. Collectanten kunnen een digitale collectebus aanmaken via rodekruis.digicollect.nl. Deze kunnen zij dan delen via social media, whatsapp of e-mail.

Collectanten kunnen precies zien wat zij ophalen via hun eigen unieke digitale collectebus. Ze kunnen een motivatie toevoegen om aan te geven waarom ze voor het Rode Kruis collecteren. Op de site staan ook tips voor collectanten. Men kan doneren via een online collectebus maar ook rechtstreeks via rodekruis.nl/collecte of social media.

De opbrengst van de Collecteweek gaat naar de lokale hulpverleningsactiviteiten van het Rode Kruis. Vrijwilligers hier in de buurt zetten zich vanaf het begin af aan al in om te helpen de coronacrisis te bestrijden. Zij ondersteunen ziekenhuizen, huisartsenposten en andere instanties met het vervoer van corona patiënten. Daarnaast bieden ze nog steeds ondersteuning bij bijvoorbeeld een evacuatie door een brand, zoals ze dat buiten coronatijd ook doen. Achter de schermen is de afgelopen weken veel gebeurd en het gaat nog steeds door.

Voor de coronacrisis gaf het Rode Kruis EHBO-lessen, bemanden vrijwilligers EHBO-posten op evenementen, gaven vrijwilligers workshops Rode Kruis aan huis en zijn er contactcirkels. Er wordt hard gewerkt om te kijken hoe deze activiteiten op een veilige manier weer kunnen worden hervat.

Voor meer informatie: www.rodekruis.nl/amersfoort-eemland,   info.amersfoorteemland@rodekruis.nl of tel. 06-44238715 (secretaris Nelleke Spoelstra)

    

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie