Digitaal voorlezen
Digitaal voorlezen VoorleesExpress Eemland

VoorleesExpress Eemland zoekt (digitale) voorlezers

11 juni 2020 om 14:50 Maatschappelijk Deel je nieuws

De VoorleesExpress is een project waarbij vrijwilligers voorlezen aan kinderen van 3 tot 8 jaar die risico lopen op een taalachterstand. Door op een interactieve manier voor te lezen, wordt de taalontwikkeling bij het kind gestimuleerd. De voorlezer bezoekt hiervoor het gezin en betrekt ook de ouders bij het voorlezen. Door het coronavirus is het bezoeken van de kinderen thuis even niet meer zo vanzelfsprekend. En dat betekent dat voorlezers de voorleessessies nu ook digitaal moeten kunnen invullen. VoorleesExpress Eemland zoekt in Woudenberg nu enthousiaste vrijwilligers die wekelijks voor willen lezen, fysiek of digitaal, aan kinderen die thuis minder toegang hebben tot taal. Een traject duurt 20 weken waarbij het accent op leesplezier ligt.

 

Voorlezers worden begeleid door een vrijwillige coördinator. Ook voor deze taak zoekt de VoorleesExpress vrijwilligers. Een coördinator begeleidt 2 tot 5 voorlezers en hun gezinnen op afstand. Samen met hen wordt gekeken hoe het voorlezen een plek kan krijgen in de thuissituatie.

 

Van vrijwilligers wordt verwacht dat ze met een open houding de gezinssituaties kunnen inschatten, graag mensen en kinderen coachen en natuurlijk affiniteit hebben met het stimuleren van taalontwikkeling op zowel fysieke als digitale wijze. Alle vrijwilligers krijgen een training.

 

Aanmelden en meer informatie
Wie geïnteresseerd is en zich aan wil melden of meer informatie wil kan contact opnemen met Jessica Jager voorleesexpress@bibliotheekeemland.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.voorleesexpress.nl/locatie/eemland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie