Aantasting aanzicht van Julianaplein.

3 juni 2020 om 08:38 Column Deel je nieuws

Het plan om op het Julianaplein een gebouw van drie woonlagen neer te zetten, vervulde mij met verbazing en afschuw. De tekening die in de Woudenberger van 2 juni staat laat een mooi plaatje zien. Maar als je gezegend bent met een goed voorstellingsvermogen plaats je in gedachten een gebouw van drie woonlagen op bedoelde plek - de directe omgeving erbij nemend - en kun je niet anders concluderen dan: heel lelijk, past hier echt niet. Fraai zou zijn: in de stijl van het uit twee woonlagen bestaande gebouw dat links van de huisartsenpraktijk (in de Christinastraat) staat.

Als op de plek van de twee andere bedrijfsgebouwen te zijner tijd ook dergelijke appartementencomplexen van hooguit twee woonlagen komen, kan het Julianaplein een fraai geheel worden, passend in het straatbeeld.

Ik kan me de boosheid, teleurstelling en ongerustheid van omwonenden over het onzalige plan van een ontsierende puist van drie woonlagen op die plek heel goed voorstellen! Het verkeer neemt daardoor fors toe en is ook nog een schrikbeeld........... 

In juli woon ik 38 jaar in ons fraaie en fijne dorp. De veranderingen en aanpassingen waren en zijn nodig, maar het aanzicht werd en wordt nog wel eens 'vergeten'. 

Ik wens de omwonenden sterkte toe en hoop van ganser harte dat het onzalige plan alsnog wordt veranderd. 

 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie